Populære sporter
All sport
Vis alt

Ødegaard og Thorsby hylles av landslagskompiser: – Helt utrolig

Stian Thelen

Publisert 02/09/2017 klokken 21:11 GMT+2

Både Sander Berge og Mats Møller Dæhli er glad på kompisenes vegne etter en god start på sesongen i Heerenveen.

Morten Thorsby og Martin Ødegaard

Foto: Scanpix

SANDVIKA (Eurosport.no):
Martin Ødegaard (19) og Morten Thorsby (21) har fått en knallstart på sesongen i nederlandske Heerenveen. Thorsby er toppscorer i Eredivisie med fire mål på tre kamper og har vist seg som en målmaskin. Ødegaard har en stigende kurve og har prestert godt i de tre første kampene denne sesongen.
Fredag viste han også frem skuddfoten og scoret et perlemål mot Kosovo for U21-landslaget, mens Thorsby var nest sist på Henrik Bjørdals første scoring.
  • Jarstein mot Kroos: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.

– Det er helt utrolig

Kompis Sander Berge har fått med seg den sterke norske Heerenveen-åpningen på sesongen. Genk-spilleren snakker jevnlig med de to jevnaldrende spillerne.
– Det er veldig gøy å følge de. Ødegaard har spilt noen veldig gode kamper og Thorsby klarer å krone det hele med fire mål. Det er helt utrolig. Jeg er veldig glad på deres vegne. Det er gøy å følge deres hverdag, sier Berge til Eurosport.no.
Også kompis Mats Møller Dæhli er glad på deres vegne.
– Det er veldig bra og gøyt. Både for Martin og Morten. At de gjør det så bra og har vært gode i de første kampene. Jeg unner de virkelig det. Det er veldig gøy. Jeg håper de fortsetter, sier Dæhli til Eurosport.no.
  • King mot Hummels: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.

– Jeg har ikke fått besøkt de enda

Spesielt oppsiktsvekkende er det at Thorsby er toppscorer i Eredivisie. Dæhli tror det kan bli enda flere mål utover i sesongen.
– Jeg tror han har fått ny rolle. Det er veldig imponerende at han kommer seg i boks. Han er veldig sterk mentalt. Jeg tror han kan fortsette. Det er ingen grunn til at ikke skal fortsette å score. Han har holdningene i bunn og er veldig seriøs. Han vil bare blir bedre. Da er det kult at både ham og Martin får det til når de lever så mye for fotballen,​ sier Dæhli.
Berge tror han må spørre Thorsby om noen tips på hvordan han kan bli mer målfarlig neste gang de treffes.
– Jeg må spørre ham om noen råd der. Jeg trenger det. Han tar noen sugende løp. Han er veldig ærgjerrig og har en god utholdenhet som gjør at han løper mye og kommer i gode situasjoner. Jeg hørte at han løper mye inn i boks og er på riktig sted til riktig tid. I tillegg har han roen når han avslutter, sier en imponert Berge.
Med cirka to timer og 40 minutters avstand med bil mellom Genks stadion og Heerenveens stadion, blir det trolig et par besøk til den norske duoen i Nederland. Begge lagene spiller ikke i Europa i år og dermed er det mindre kamper denne sesongen. Det åpner opp for at det kan bli en dagstur til Heerenveen for Berges del om det skulle passe.
– Det er ikke så langt unna. Jeg har ikke fått besøkt de enda, men kanskje det blir mer av det nå. Begge er kommet godt til rette. Vi er på ulike plasser og i fjor hadde vi en veldig hektisk sesong med så mye kamper at det sjeldent var tid til å møtes. I år har vi ikke Europa så da blir det mer anledning til slikt. Vi prater mye, deler erfaringer, opplevelser i hverdagen og hører hvordan det går med hverandre, forteller 19-åringen.
  • Jarstein mot Müller: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame