ULLEVAAL STADION (Eurosport):
I syv kamper og en halv omgang hadde Nord-Irland klart å holde nullen. Kun gruppevinner Tyskland har klart å score på den nord irske laget i løpet av kavlifiseringen til VM i Russland. Men det var før Norge tok imot dem på Ullevål.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40

Skryter av den krigerske innstillingen til Norge

Nord-Irland har med denne statistikken blitt kjent for å være vanskelig å score på. Et sterkt kollektiv har levert så pass gode resultater at de rett før kveldens kamp mot Norge var klare for play off.
Men et hardtpressende Norge klarte å presse frem feilene i det stabile spillet til Nord-Irland.
I det 71. minutt slo kaptein Stefan Johansen inn en delikat chip fra venstre. Inne i boksen rørte keeper McGovern noe voldsomt, og nærmest slo ballen i beina på Chris Brunt. 32-åringen banket ballen opp i eget nettak og banket dermed Norge i ledelsen.
– Hadde vi hatt den samme krigerske innstillingen i flere kamper denne kvaliken. Det er ikke så mye som skiller, da kunne vi vært oppe på en play off-plass. Men da må man krige så mye hver gang og. Men jeg synes det er imponerende av Norge, sier Rekdal under søndagens kamp.
Eurosports ekspert Bengt Eriksen er enig i. Han trekker frem at man kan se en ny attitude i de norske spillerne.
– Det vi så i dag lover veldig godt. Nå er det ikke bare Sørloh som kriger, nåer hele laget med. Det begynner å bli litt Lagerback-stempel på det, sier Eriksen etter kampen.
Artikkelen fortsetter etter videoen!

Snytt for scoring

Til tross for 1-0-seier gikk Alexander Søderlund og ristet på hodet da han forlot banen. Like før slutt hadde nordmennene grunn til å juble igjen, Søderlund klinker ballen i mål etter en retur inne i boksen. Men dommeren annullerer målet for offside. Etter å ha sett på reprisebildene konkluderte Rekdal med at det var feil avgjørelse av dommeren.
– Ballen kommer fra en nord-irsk spiller, det er helt feil, jeg skjønner ikke hva dommeren holder på med, sier Rekdal.
Etter kampen ble Søderlund stående å diskutere med dommeren etter kampen. Der ble han fortalt at linjemannen ikke så det som offside, men at hoveddommeren mente at det var offside.
– Fader altså, sier Søderlund i det han fikk se bildene av målet hos Eurosport etter kampen.
– Det bar kjipt, men vi vant og to seiere på rad smaker veldig godt. Det er lenge siden sist.
Norge endte på dermed på fjerdeplass i gruppa med 13 poeng. Tyskland går direkte til VM i Russland med full pott og 30 poeng, mens Nord-Irland er klare for play off med sine 19 poeng.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40