Det opplyser de to landenes fotballforbund i en pressemelding. Det er bekymringen for sikkerheten på tribunen som er årsaken til den drastiske avtalen som er inngått etter et møte i Aten.
– Med hensyn til risikofaktoren og sikkerhetsvurderingen har de to lagenes forbund tatt en felles avgjørelse om ikke å selge billetter til bortelagets tilhengere. Dette gjelder begge kampene, heter det i pressemeldingen.
EM-kvalifisering
Kroatia vendte til EM-avansement
16/11/2019 PÅ 22:02
– FIFA, UEFA og andre styrende organer er blitt informert om avgjørelsen, heter det videre.
De to nasjonene har dårlige erfaringer med fotballkamper mot hverandre etter at EM-kvalifiseringskampen mellom dem i 2011 ble preget av voldsomme opptøyer i den greske hovedstaden.
Spesielt kroatisk fotball har vært hjemsøkt av hooliganisme de senere årene, med flere stygge episoder rundt landslagets kamper. Kroatia er blitt straffet for tilskuerbråk ved flere anledninger. Det har blant annet handlet om ulovlig bruk av fyrverkeri og nazistsanger under kampene.
Lagets to første kamper i VM-kvalifiseringen måtte spilles uten publikum på grunn av tilskuerbråk i tidligere kamper. Den første kampen mellom Kroatia og Hellas spilles 9. november i Zagreb, mens returkampen spilles i Piraeus tre dager senere.
(©NTB)
EM-kvalifisering
Aserbajdsjan sjokkerte Modric og Kroatia
09/09/2019 PÅ 18:50
EM-kvalifisering
Perisic toneangivende for Kroatia – Ungarn til topps etter seier
08/06/2019 PÅ 17:58