(SANDVIKA) Eurosport.no:
Etter å ha skadet skulderen i 0-2-tapet i Ligacupen mot Manchester United i januar fikk aldri Markus Henriksen sesongen på rett kjøl, og han var tilskuer fra benken da Hulls sesong raknet fullstendig på vårparten.
Etter 0-4 mot Crystal Palace i nest siste runde var nedrykket et faktum, men det betyr ikke nødvendigvis at Henriksen blir med ned til Englands nest øverste divisjon.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Championship er en ålreit liga, men det er ikke til å legge skjul på at det ikke er Premier League. I fotball kan alt skje, jeg tar det uke for uke, sier Henriksen til Eurosport.no på mandagens pressetreff.
– Så du har følere ute etter en ny klubb?
– Ja, jeg skal ikke legge skjul på det. Men Hull er en fin klubb altså, og da jeg skrev under så visste jeg jo at vi som nyopprykket stod i fare for å rykke ned, jeg har tatt det med i beregningen.
– Så du har en nedrykksklausul i kontrakten din?
– Nei, det vil jeg ikke si noe om, sier han, med et smil om munnen.
Se VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia på TVNorge og Eurosport Player fra 20.45 på lørdag.
Selv føler Henriksen å ha fått vist noe av det han kan siden overgangen til Hull i fjor sommer.
– Jeg fikk 15 kamper, noen av dem bra og andre mindre gode. Men de som følger med vet hva jeg står for. Hadde jeg ikke fått den skulderskaden så kunne det sett annerledes ut. Jeg følte det gikk bra mot Manchester United på Old Trafford, da var jeg i ferd med å finne rytmen, men skader kommer sjeldent beleilig, oppsummerer den tidligere AZ- og Rosenborg-spilleren.
(saken fortsetter under videoen)

– Det har skjedd mye rart

Etter en brukbar første halvdel av sesongen for både ham selv og klubben, ble portugisiske Marco Silva (eks Olympiakos) hentet til nordøst-England i januar. Managertalentet fikk en meget god åpning på livet som sjef for Adama Diomande og Henriksen – og hentet blant andre Omar Elabdelloui til klubben i vinterens overgangsvindu.
Utover våren ble det derimot bom stopp for The Tigers.
– Det er mye rart som har skjedd, både spillemessig og i klubben, det er litt av alt. Det er små marginer i fotball og hvis vi hadde gjort en del ting annerledes så hadde vi kunnet holdt oss, forklarer Henriksen.
– Hva skulle vært gjort annerledes?
– Nei, det orker jeg ikke si for mye om, jeg tror det er like greit å ikke røpe for mye av det. Jeg følte vi var på god vei til å holde oss, men så kom det hjemmetapet for Sunderland da vi hadde alt i egne hender. Etter det var vi så si ferdig, det var et skikkelig slag i trynet – og avslutningen mot Tottenham (1-7) var triste greier, sier trønderen.

Skadeplaget

Skulderskaden han pådro seg i en duell mot Paul Pogba er som godt som 100 prosent leget, nå sliter 24-årignen med en vond hæl. Derfor blir han ikke å se mot Tsjekkia eller Sverige den kommende uka.
– Nå har jeg en liten hælskade, det er ikke noe alvorlig, men vi tar ingen sjanser - så vi har blitt enige om at jeg skal få med meg litt teori et par dager før jeg tar ferie.
Den teorien innebærer Henriksens første møter med landslagssjef Lars Lagerbäck. Etter å ha bekledd flere ulike roller på landslaget under Per-Mathias Høgmo virker svensken å ha en klar plan med bruken av den anvendelige midtbanespilleren.
– Det er som en av to sittende på midtbanen, det var der jeg var satt opp på et møte vi hadde med Lars.
– Du har jo spilt spiss på landslaget før, du (borte mot Ungarn i EM-playoffen)?
– Haha, ja jeg har jo det. Offensiv midtbanespiller har jeg spilt mye i AZ og er komfortabel med, men toppspiss der har jeg absolutt ikke mine styrker, flirer trønderen.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40