Populære sporter
All sport
Vis alt

Møter kvalikens suverene toer: – Dette er Nord-Irlands eneste mulighet

Espen Blaker

Publisert 08/11/2017 klokken 21:09 GMT+1

Kjetil Rekdal tror en «normal prestasjon» vil være nok fra Sveits mot Nord-Irland.

Nord-Irland

Foto: Eurosport

Torsdag kveld er det klart for de to første playoff-kampene til fotball-VM i 2018. I Belfast tar Nord-Irland imot Sveits, i en kamp de færreste har troen på hjemmelaget.
Det passer laget perfekt, ifølge assistenttrener Jimmy Nicholl.
– Jeg vil at vi skal være underdog. Jeg vil at vi skal være avskrevet. Spillerne våre er aldri arrogante eller cocky. De har beina godt plantet på jorda, og er samtidig sultne og ambisiøse. Med den holdningen har man alltid en mulighet, sier 73-åringen til Belfast Telegraph.

– Vil nok føle at de har en veldig god mulighet

Selv om Sveits hadde en langt mer overbevisende kvalik enn Nord-Irland, og i tillegg er klart høyere rangert på FIFA-rankingen (11 vs. 23), tror ikke Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal at det vil være noen form for undervurdering inne i bildet.
– Nei - det står tross alt om en VM-plass. Sveits vil nok uansett føle at de har en veldig god mulighet, men å undervurdere en motstander i en setting som dette vil nok ikke skje.
– Sveits er naturlig nok stinne av selvtillit etter den kvalifiseringen de gjorde. Men det er også vi. For vår del har det aldri vært et problem å bli for selvsikre, sier Nicholl.

– Organisering og kriging

Rekdal var selv kommentator da Norge møtte Nord-Irland to ganger i kvalifiseringen. Ut fra det han har sett, mener han det er to ting som tilsier at laget har en mulighet mot Sveits.
– Stikkordene er organisering og kriging. Først og fremst er de et vanskelig lag å bryte ned. I tillegg har spillerne en vanvittig innsats, og er fysisk sterke. De er gode på dødballer, og er nødt til å utnytte de sjansene som byr seg. Får de kampene inn i sitt spor, med mye dueller, kan det vippe deres vei.
Mens Nord-Irene var hele elleve poeng bak gruppevinner Tyskland, lå Sveits an til å gå direkte til VM før den siste gruppespillskampen mot Portugal. Laget hadde vunnet ni av ni kamper, men med 0-2-tap i Lisboa ble det ingen VM-billett.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror likevel ikke at det å ikke gå til VM med 27 av 30 mulige poeng har påvirket laget i etterkant.
– De visste at det ville stå mellom dem og Portugal fra starten av. Litt småsurt må det selvfølgelig ha vært, men de anså nok muligheten som 50/50 uansett. Nå er muligheten definivit større. Jeg tror de føler at en «normal» prestasjon vil være godt nok til å vinne over to kamper.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame