Torsdag kveld er det klart for de to første playoff-kampene til fotball-VM i 2018. I Belfast tar Nord-Irland imot Sveits, i en kamp de færreste har troen på hjemmelaget.
Det passer laget perfekt, ifølge assistenttrener Jimmy Nicholl.
– Jeg vil at vi skal være underdog. Jeg vil at vi skal være avskrevet. Spillerne våre er aldri arrogante eller cocky. De har beina godt plantet på jorda, og er samtidig sultne og ambisiøse. Med den holdningen har man alltid en mulighet, sier 73-åringen til Belfast Telegraph.
UEFA Nations League
Derfor endret han etter storseieren sist: – Tenkte kort og lang sikt
14/10/2020 PÅ 21:43

– Vil nok føle at de har en veldig god mulighet

Selv om Sveits hadde en langt mer overbevisende kvalik enn Nord-Irland, og i tillegg er klart høyere rangert på FIFA-rankingen (11 vs. 23), tror ikke Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal at det vil være noen form for undervurdering inne i bildet.
– Nei - det står tross alt om en VM-plass. Sveits vil nok uansett føle at de har en veldig god mulighet, men å undervurdere en motstander i en setting som dette vil nok ikke skje.
– Sveits er naturlig nok stinne av selvtillit etter den kvalifiseringen de gjorde. Men det er også vi. For vår del har det aldri vært et problem å bli for selvsikre, sier Nicholl.

– Organisering og kriging

Rekdal var selv kommentator da Norge møtte Nord-Irland to ganger i kvalifiseringen. Ut fra det han har sett, mener han det er to ting som tilsier at laget har en mulighet mot Sveits.
– Stikkordene er organisering og kriging. Først og fremst er de et vanskelig lag å bryte ned. I tillegg har spillerne en vanvittig innsats, og er fysisk sterke. De er gode på dødballer, og er nødt til å utnytte de sjansene som byr seg. Får de kampene inn i sitt spor, med mye dueller, kan det vippe deres vei.
Mens Nord-Irene var hele elleve poeng bak gruppevinner Tyskland, lå Sveits an til å gå direkte til VM før den siste gruppespillskampen mot Portugal. Laget hadde vunnet ni av ni kamper, men med 0-2-tap i Lisboa ble det ingen VM-billett.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror likevel ikke at det å ikke gå til VM med 27 av 30 mulige poeng har påvirket laget i etterkant.
– De visste at det ville stå mellom dem og Portugal fra starten av. Litt småsurt må det selvfølgelig ha vært, men de anså nok muligheten som 50/50 uansett. Nå er muligheten definivit større. Jeg tror de føler at en «normal» prestasjon vil være godt nok til å vinne over to kamper.
UEFA Nations League
Ødegaard kritisk til tross for norsk seier: – Langt ifra godt nok
14/10/2020 PÅ 20:35
UEFA Nations League
Haaland og Sørloth gjorde Nord-Irland til statister i norsk målfest
07/09/2020 PÅ 20:35