Han kan gi seg dersom hans støtte til katalansk uavhengighet er et problem for trener Julen Lopetegui.
– Dette er min verste erfaring som spiller, sa Piqué på en pressekonferanse etter Las Palmas-kampen.
EM-kvalifisering
Spanske stjerner får kritikk etter «svak» Ullevaal-prestasjon
13/10/2019 PÅ 13:18
Den gikk for tomme tribuner. Han hadde tårer i øynene da han møtte pressen. – Det var ikke noen aggresjon hos folket (under folkeavstemningen) i dag, og likevel agerte politiet som de gjorde, sa han.
Barcelona-spilleren uttalte etter kampen at han er klar for å trekke seg fra det spanske landslaget om treneren ønsker det, skriver The Guardian.
Bakgrunnen er søndagens folkeavstemning i Catalonia hvor politiet brukte vold for å hindre folk fra å stemme. Piqué ble selv fotografert da han avla sin stemme tidligere på dagen.
– Enten stemmer man ja, nei eller blankt. Men man stemmer. Under Franco kunne vi ikke forsvare våre ideer. Jeg er, og føler meg katalansk, og jeg er veldig stolt over innbyggerne og deres oppførsel. Akkurat som jeg har vært de siste sju årene, sa forsvarsspilleren i et intervju.

Slutt?

På en pressekonferanse søndag kveld ble foreløpige tall fra folkeavstemningen lagt fram. Med over 2 millioner stemmer har 90 prosent av befolkningen stemt ja til uavhengighet.
Piqué er i troppen når Spania møter Albania fredag og Israel neste mandag i kvalifiseringskampene til VM, men sier at han er villig til å trekke seg fra landslaget om hans engasjement for Catalonia er et problem.
– Men jeg tror jeg kan fortsette å spille for landslaget. Jeg er overbevist om at tusenvis av mennesker er uenige med det som har skjedd i dag. Men om treneren eller ledelsen rundt landslaget mener det er et problem, vil jeg trekke meg før 2018.
(©NTB)
EM-kvalifisering
Spillernes bønn til Lagerbäck og NFF: – Gi ham en sjekk han kan skrive inn tallene på selv
13/10/2019 PÅ 00:03
EM-kvalifisering
Iskalde King sørget for fornyet EM-håp: – Det var ikke nerver
12/10/2019 PÅ 20:41