SANDVIKA(Eurosport.no):
Mandag startet landslagstroppen oppladningen til landskampene mot Aserbajdsjan og Tyskland i VM-kvalifiseringen. Trolig blir det flere endringer på laget fra forrige kvalikkamp mot Tsjekkia ettersom spillere som Joshua King og Omar Elabdellaoui er tilbake etter skade, mens Alexander Søderlund er ute på grunn av manglende spilletid.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40

– Interessant å gruble på det denne uken

Landslagssjef Lars Lagerbäck har en startellever i tankene, men er langt fra sikker på alle plassene.
– Jeg har alltid noen tanker om en startellever. Det avhenger litt på hvordan de føler seg og hva de gjør på trening. Man er vel ganske sikker på en startellever, men så er det relativt jevnt mellom mange norske spillere i troppen. Jeg synes uansett at jeg har funnet en stamme i laget. Så får vi se hvordan de utvikler seg og presterer i sine klubber, sier Lagerbäck.
Men på en plass er det skarp konkurranse. Mot Tsjekkia startet stortalentet Sander Berge og kaptein Stefan Johansen sentralt på midtbanen. Nå har også Ole Selnæs meldt seg på etter en sterk sesongåpning i Saint-Etienne. Etter kampen mot PSG ble nordmannen kåret til banens beste av fansen.
Det gir Lagerbäck noe å gruble på foran lagguttaket.
– Jeg er veldig takknemlig for konkurranse. Jo bedre de er og hvor større problem de skaper for oss i laguttaket, jo bedre er det. De er de fremste midtbanespillerne slik jeg opplever det. Det blir interessant å gruble på det denne uken frem til kampen, sier Lagerbäck.

– Stefan må prestere

Kaptein Stefan Johansen har ikke hatt den aller beste åpningen på sesongen i Fulham. Lagerbäck vil ikke garantere for at kaptein spiller uansett.
– Alle vurderes likt. Det er alltid de som bedømmes til å være best på innsats og resultat som skal spille, forteller Lagerbäck.
Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror det er en liten hodepine at de tre mest aktuelle sentralt ikke er 4-4-2-spillere. Han mener at Lagerbäck ikke bør vrake kapteinen.
– Stefan må prestere, men samtidig så setter du ikke ut kapteinen. Jeg tror han og Berge spiller, sier Rekdal.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40