André Hansen har stengt buret i store deler av sesongen for Rosenborg, men det er alltid åpent for bidrag til botkassa. Som botsjef i klubben har han ansvaret for at spillerne gjør opp for seg etter regler de selv har kommet frem til.
I Adressa-podcasten Rasmus & Saga (ekstern lenke) røper botsjefen detaljer om flere av spillerne, deribalt Nicklas Bendtner.
Lorden er neppe en billig mann i drift for Rosenborg, men dansken leverer så godt han kan tilbake til botkassa. Spesielt er det én ting han ofte må betale for.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
– Det har gått litt sånn i perioder i år. Bendtner er flink til ikke å ta av seg luen til måltider og i møter, sier Hansen i podasten.
– Det er folkeskikkregel, presiserer han lurt.

Tror han overlever bøtene

Med sesonger bak seg i blant annet Arsenal, Juventus og Wolfsburg, skulle man imidlertid tro at 29-åringen ikke lider stort av å gi bort noen sedler av og til.
– Han merker kanskje ikke så mye til bøtene?
– Han gjør vel fort ikke det, ler Hansen.
– Det går en uke der han er veldig flink, så går det en uke der det er lue til hvert måltid og hvert møte. Når du spiser to ganger om dagen, så blir det penger, sier Hansen.
(saken fortsetter under)
Hør hele podcasten til Rasmus & Saga her (ekstern lenke).

Helland verre enn Bendtner

Trøsten for dansken får være at det er flere spillere som er «ulydige» hos Rosenborg.
Pål Andre Helland var botsjef i klubben før han etter hvert innså at det ble for mye arbeid. Det gjorde at Hansen ble en naturlig erstatter. Keeperen hadde jobben i tre år i Odd og mannen han trolig gir flest bøter er nettopp den tidligere botsjefen.
En utfordring som går igjen ofte er nemlig at man skal være på plass til riktig tid til frokosten.
– Helland kommer stort sett mellom 09.59 og 10.00 til frokost og når du bikker 09.59, så er det bøter. Helland bidrar mye, sier Hansen til podcasten.
– Midtsjø hadde perioder. En måned kunne det være ganske lite, så var det plutselig en måned med mye penger inn i kassa. Mush (Bakenga journ. anm.) var vel egentlig litt samme typen.
Les også: Slik reagerte debutanten på passtabben

Sjefen krevde innføring av ny bot

Å ha et botsystem er en vanlig ting i både Eliteserie-klubber og også klubber på lavere nivåer. Vanligvis er det botsjefen som styrer fullstendig over hva som skal straffes. RBK-trener Kåre Ingebrigtsen blandet seg imidlertid inn i reglene og ville ha inn en ny bot i vår.
– Når vi har avslutningstreninger og spill generelt, så er det en femtilapp hvis du skyter over gjerdet. Kåre vil at hvis du skyter bort ballen i affekt, hvis du klikker, så skal det være 200 kroner, sier Hansen, og innrømmer:
– Der har Helland bidratt litt.
De mest vanlige bøtene ellers er glemt utstyr til trening og kamp, men av og til er det noen som glemmer langt viktigere ting. Anders Trondsen og Jørgen Skjelvik glemte begge passet før den svært viktige kampen borte mot Real Sociedad i Europa League i høst. Det ble ikke billig.
– Da må du inn i regelverket og justere litt. Det står ikke «å glemme passet» i botlisten. De måtte av bussen, ta privatbil hjem og kjøre til Værnes. Da definerer vi det som at du mister bussen, og det koster 1000 kroner, sier keeperen.
Ukentlig har laget en trekning hvor en tilfeldig spiller skal betale 250,- og en annen skal betale 500,-, forteller Hansen til Rasmus & Saga. Dette er for å sørge for at det er jevn inntekt til botkassa. Skal vi tro botsjefen, har det fungert med tanke på hva som ligger i potten i løpet av en sesong.
– Det blir fort opp mot et par hundre tusen, sier Hansen.

Drar inn stort beløp

De siste årene har pengene blitt brukt på tur til Øst-Europa.
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 PÅ 19:10
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 PÅ 19:04