SANDVIKA/OSLO (Eurosport.no): Mandag morgen meldte flere medier at Sevilla hadde lagt inn et bud på omkring 110 millioner på Genks norske stortalent Sander Berge (19).
Det spanske overgangsvinduet stenger omtrent samtidig som Norge tar i mot Aserbajdsjan til VM-kvalik fredag, dermed kan det bli en hektisk uke i Oslo for 19-åringen.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
På spørsmål fra Eurosport.no avslører landslagstrener Lars Lagerbäck at han ikke har snakket med Berge om en eventuell overgang ennå, men tror unggutten kan takle det meste.
– Det er forskjellig fra individ til individ hvordan man takler slikt, men det er aldri ideelt å holde på med overganger underveis i en landlagssamling. Slik jeg kjenner ham er han en trygg person som har føttene på jorda og kommer til å ha fokus på landskampene. Hvis han ikke klarer å ha fokus må vi ta en vurdering på hvorvidt han skal spille kampene, sier Lagerbäck.
– Kan det være aktuelt å gi Berge permisjon til en eventuell medisinsk test?
– Jeg har altså ikke pratet med Sander og hørte ryktet i dag formiddag. Hvis det skjer noe konkret, får vi ta tak i det da.
– Men hvis det blir Sevilla, er det et riktig steg for ham?
Det er vanskelig å si, men han har et potensial som tilsier at han kan ta nye steg. Så må han selv se på egen stiausjon og tenke på seg selv og hva som er best for ham, sier Lagerbäck før han avslutter lattermildt:
Jeg hadde gjerne flyttet til Sevilla, jeg. Det er et fantastisk sted.
Landslagsuka følger du på Europsport.no, og vi viser Norges VM-kvalikkamper hjemme mot Aserbajdsjan (fredag 1. sept) og borte mot Tyskland (mandag 4. sept) fra kl. 20.00 de aktuelle dagene på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40