OSLO/SANDVIKA (Eurosport.no):
Island fosser mot VM etter fredagens maktdemonstrasjon mot Tyrkia, som endte 3-0. Nå topper laget Gruppe I og trenger kun å vinne hjemme mot Kosovo for å bli klare til VM i Russland neste år.
Norges landslagssjef Lars Lagerbäck har fått med seg hva hans tidligere elever har fått til og lar seg begeistre over nasjonens suksess.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– De har fortsatt stor plass i mitt hjerte. Når man har vært der i nesten fem år får man en spesiell relasjon. De gjør det fantastisk bra. Det er en lagprestasjon som er så nære 100 prosent som man kan komme. Det er alltid noe jeg strever etter i min filosofi, sier Lagerbäck.

Alle spiller for laget

Svensken sammenligner islendingene og søndagens motstander Nord-Irland.
– Jeg synes det hele nordirske landslaget er som Island. Alle spillerne spiller for laget, sier landslagssjefen.
Landslagskaptein Stefan Johansen ser sammenligningen mellom nordirene og islendingene. Han lar seg inspirere av det de to nasjonene får til og mener Norge er på rett vei i utviklingen.
– Det er to små land. Slik er det for oss også. Vi har ikke flest innbyggere i verden. Vi kan fortsatt få frem gode fotballspillere. Jeg synes vi går i riktig retning. Lars gjør en fantastisk sammen med trenerstaben. Det viktigste i en slik kultur er at alle drar i samme retning. Jeg synes vi blir bedre og bedre, selv om vi fikk oss en skikkelig lærepenge mot Tyskland, sier Johansen.
Saken fortsetter under videoen:

– Nå skal vi bygge noe stort her

Da Lagerbäck begynte som sjef for Norge viste han analyser og video fra perioden i Island for å vise de norske spillerne hvordan han ville fremstå.
– Da hadde han ikke så mye video på oss. Akkurat da var det ett eller annet klipp. Han er veldig tydelig på hva som skal skje i den defensive organiseringen og hva som skal skje når vi har ballen, sier Johansen.
Selv om VM-kvalifiseringen er kjørt vil seier er kapteinen tydelig på at de må vinne mot et tøft nordirsk lag.
– Vi skal klare å lage en vinnerkultur her, og få den selvtilliten og den organsiseringen vi trenger for en ny kvalifisering og Nations League til neste år. Det skal det ikke være noen tvil om. Nå skal vi bygge noe stort her. Alle drar i samme retning, sier Johansen.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27