37-åringen spiller for tiden for Al Sadd i den qatarske toppligaen. Han har høstet kritikk siden overgangen fra spansk til qatarsk fotball på grunn av de stadige beskyldningene om korrupsjon og farlige arbeidsforhold underveis i golfstatens VM-forberedelser.
Xavi sier han er 90 prosent sikker på at han legger opp som spiller etter årets sesong, men ikke først og fremst for å flytte fra Qatar. Midtbanestjernen hevder han er stolt over å bo i Doha og sier han godt kunne tenke seg å bli sjef for Qatars fotballandslag.
– Hvorfor ikke? Jeg tror det ville vært fint å være landslagssjef her, sier han og fortsetter:
VM-kvalifisering
Ventura nektet å trekke seg – Så fikk han sparken
15/11/2017 PÅ 17:11
– Vi får se. Jeg trenger erfaring, jeg trenger støtteapparat, jeg trenger alt, men i det minste kjenner jeg de qatarske spillerne. Jeg kjenner miljøet her. Jeg er her for å hjelpe dem til å bli bedre og til å prestere bra under verdensmesterskapet. Og jeg tror målet mitt er å bli hovedtrener, sier Xavi.

Kritisert VM-debutant

Qatar klarte ikke å kvalifisere seg for neste års VM i Russland. Nasjonen debuterer dermed i VM-sammenheng når den selv arrangerer mesterskapet i 2022.
Underveis i inneværende kvalifisering har landslaget hatt tre ulike trenere. For øyeblikket har Xavis landsmann Felix Sánchez jobben på midlertidig basis.
Xavi hevder han ikke er bekymret av all kritikken Qatar har fått for angivelige lovbrudd i VM-prosessen.
– Folk kjenner ikke landet og jobben som legges ned her. Jeg kan godt invitere dem (kritikerne) hit for å komme og se. Jeg er veldig stolt over å være her, sier Spanias tidligere midtbanegeneral.
(©NTB)
VM-kvalifisering
Rørt Bendtner til Eurosport: – 2017 har sannsynligvis vært mitt største år på fotballbanen
15/11/2017 PÅ 08:32
VM-kvalifisering
Hareide og Danmark til VM: – Hadde aldri trodd at vi skulle ta den seieren her
14/11/2017 PÅ 21:36