SANDVIKA (Eurosport):
Sigurd Rosted føler at han nå har etablert seg i troppen på landslaget. 23-åringen er nå på sin tredje landslagssamling etter å ha tatt Eliteserien med storm i vår.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57

– Litt interesse i sommer

Nå er landslagsstopperen sulten på å vise seg frem med flagget på brystet. Foreløpig står han med kun èn landskamp. Utenlandske klubber har fått øynene opp for Eliteserie-kometen, men tror han må ha mer europeisk erfaring før han kan ta steget ut.
– Det er veldig viktig for å vise internasjonal erfaring. Når den dagen kommer håper jeg å vise meg frem fra en god side. Man vet at det er vanskelig. Det er ikke så mye internasjonal erfaring jeg har å vise til ennå, men kanskje til neste år hvis vi kommer til Europa med Sarpsborg 08, sier Rosted til Eurosport.no.
For han har ikke hastverk med å ta steget ut. 23-åringen trives godt i Sarpsborg 08.
– Det var litt interesse i sommer, men jeg følte selv at Sarpsborg 08 er riktig sted å være nå. Spesielt nå som det går så bra også. Man kjemper i toppen og er kommet til en cupfinale også. Da er det selvfølgelig det riktige for meg videre at jeg skal ta et steg videre i Sarpsborg 08. Så får vi se etter sesongen eller eventuelt neste sommer, sier midtstopperen.
Saken fortsetter under videoen:

Vil lære av Nordtveit

Selv om han tilsynelatende har etablert seg i landslagstroppen denne sesongen, er han ikke helt fornøyd. I intervju med Eurosport.no vår påpekte både han og Sarpsborg 08-trener Geir Bakke at han kunne bli mer stabil. Det føler han at han ikke har levert helt på så langt i sesongen.
– Jeg har steg å ta der også. Jeg føler at jeg var mer stabil i fjor enn det jeg har vært i år. Man har alltid ting å gå på. Det er en av de tingene jeg kan bli bedre på, sier Rosted.
Han er ikke i tvil om hva som ville vært en magisk avslutning på sesongen. Cupgull og annenplass i Eliteserien.
– Det hadde vært veldig morro om man hadde kommet til Europa med lille Sarpsborg 08, men da må man gjøre jobben. Tar man medalje får man Europa. Klarer man ikke det, er det å vinne cupfinalen. Det hadde vært utrolig morro, sier midtstopperen.
På landslaget får en testet seg på et internasjonalt nivå i treningshverdagen. Midtstopperen trekker frem en spiller som inspirerer ham.
– Håvard Nordtveit er en veldig god pasningsspiller, som man kan lære mye av i en oppbyggende fase av spillet. Hva slags fot han har. Han ligger på internasjonal nivå med den foten han har som stopper. Det kan man lære veldig mye av, sier Rosted.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53