SANDVIKA (Eurosport.no): Landslagsvingen Jo Inge Berget går en spennende fremtid i møte. Ikke bare går kontrakten hans med Malmö ut etter sesongen.
I disse dager venter han på å bli pappa for første gang. Med termin 9. september kan ting skje når som helst, men vingen satser på at det ikke blir familieforøkelse før etter kampene mot Aserbajdsjan og Tyskland.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40

– Jeg regner med hun kniper igjen til samlingen er over

Men om det skulle skje noe under samling har han fått tillatelse til å dra.
– Det pleier kanskje å gå litt over på det første barnet, slik at vi håper på at vi får gjort unna denne samlingen her uten at jeg må fly hjem å være med på en fødsel. Om det skjer er det der jeg vil være. Det tror jeg de fleste er enig med meg. Om det skulle skje blir det slik. Jeg regner med hun kniper igjen til samlingen er over, sier Berget humoristisk til Eurosport.no.
Men fremtiden er fortsatt i det blå. Landslagsprofilen kan snakke med hvilken som helst klubb, men noen overgang før vinduet stenger mot slutten av denne uken er ikke aktuelt. For nå fremtiden skal spikres i høst er det ikke bare Berget som bestemmer hvor fremtiden ligger.
– Det gjør det litt vanskelig å flytte hvor som helst nå de siste dagene av dette vinduet her. Det har vi vært åpne på tidligere. Om det skulle skje noe i sommer skulle det skje tidlig. Nå skal vi få barn, og ha litt ro og orden rundt oss. Vi har trygge og gode omgivelser nå når vi får en liten gutt. Det blir spennende, absolutt. Det blir litt annerledes i januar også. Der man tidligere bare har tenkt på seg selv og kan flytte akkurat der det passer, må man nå tenke litt annerledes. Plutselig får man en familie. Det blir gøy, sier vingen.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
Saken fortsetter under bildet:

– Får se hva som dukker opp til høsten

Årets sesong har vært bra, selv om suksessen i Europa uteble. Malmö røk i 2. kvalifiseringsrunde mot Vardar etter å ha tapt 2-4 sammenlagt. Selv om tapet svir er Malmö etablert seg som flaggskipet i Sverige på lik injen som Rosenborg er i Norge og FC København i Danmark. Klubben styrer mot nok et seriegull og leder Allsvenskan med ti poeng.
Nå føler Berget seg moden for å ta steget opp et nivå, men samtidig erkjenner han at han trives godt i både klubben og byen.
– Jeg kommer til å bli i Malmö ut året. Så får vi se litt hva som dukker opp utover høsten. Da kan jeg snakke litt med de jeg vil og se hva som dukker opp av interesse. Så får vi se om det dukker opp noe bra. Jeg har lyst til å prøve meg på et nivå over det jeg har vært på nå. Om det kommer noen interessante klubber kommer jeg til å bli glad for det, så får vi se hva vi har til slutt. Så får man se hva man står igjen med i januar, forteller Berget til Eurosport.no.
– Er det slik at du vil forlate Malmö?
– Jeg vil ikke forlate Malmö, men det er klart at om det kommer noe som er bedre, så vil jeg det. Jeg har det veldig bra i Malmö og det er en klubb som har gjort det veldig bra. Det har vært noen fine år der med ligagull og Champions League. Jeg har fått spilt mye bra fotball. Om det ikke dukker opp noe annet, trives jeg veldig godt i Malmö, avslutter vingen.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40