Populære sporter
All sport
Vis alt

Lagerbäck med åpent brev til Island

Eirik Fure

Oppdatert 10/10/2017 klokken 19:44 GMT+2

Norges landslagssjef hyller sin gamle arbeidsgiver dagen etter at islendingene ble klare for VM.

Lars Lagerbäck

Foto: Scanpix

Island fortsetter å imponere. Mandag kveld ble de klare for VM som den minste nasjonen noen gang.
Den prestasjonen er det ikke bare de rundt 330.000 innbyggerne på øya som setter pris på.

Hyller Islands sjef

Lars Lagerbäck ledet som kjent islendingene til kvartfinale i EM etter å ha slått England. Den nåværende sjefen for Norges landslag legger i brevet ikke skjul på sin begeistring for Heimir Hallgrímsson, mannen som nå styrer butikken på Island.
– Jeg er spesielt glad på dine vegne, Heimir. Etter fem år med deg, er du en av mine beste venner og kollegaer, skriver Lagerbäck i brevet som er publisert på hjemmesiden til KSI, Islands Fotballforbund.
Svensken trekker også frem den mentale styrken til spillerne og sier han vil følge islendingene så lenge han lever.

Les hele brevet her:

«God morgen Island og KSI.
På denne dagen, 10.10.2017, våknet jeg opp med et smil rundt munnen. Island er i VM i 2018!!
Først av alt vil jeg gratulere Island, alle involverte i fotballen og alle mine venner og kollegaer på Island.
Jeg har selvsagt fulgt deres kvalifisering til VM i 2018 og respekten for dere øker stadig. Spesielt holdningen spillerne viser i hver kamp. Som noen sa: «Med riktig holdning kan du alltid vinne».
Først og fremst vil jeg gratulere alle mine tidligere kollegaer og venner i KSI. Jeg vet hvor hardt dere har jobbet for dette slik dere gjorde i min tid på Island.
Men mest av alt det fantastiske landslaget, alle spillerne som har vært involvert. I tillegg til fotballferdighetene, har dere noe ekstra. Jeg tenker på den mentale styrken og lagmoralen. Dere fortjente alle å komme til Russland. Dere har en stor plass i hjertet mitt og jeg vil følge dere så lenge jeg lever.
Så laget bak spillerne: Hvis spillerne er gode, så er dere alle helt spesielle. Jeg tror ikke folk forstår hva dere betyr for spillerne og deres prestasjoner. Uten deres lederskap og ferdigheter, ville Island aldri ha blitt kvalifisert for Russland. I tillegg er dere blant mine beste venner.
Til slutt sjefen. Jeg er spesielt glad på dine vegne, Heimir. Etter fem år med deg, er du en av mine beste venner og kollegaer. Du er en fotballtrener i toppklassen, og det som er enda viktigere etter min mening er at du har en fantastisk personlighet. Måten du har ledet laget på sammen med resten av mannskapet er det absolutt et høyt nivå over. Å opprettholde det høye nivået etter resultatene i 2016 er en utfordring og du løste den. Bra gjort, gamle venn!
Lykke til i Russland i 2018 og heia Island!
Beste ønsker,
Lars Lagerbäck»
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame