Tirsdag offentliggjorde landslagssjef Lars Lagerbäck sin tredje tropp som Norge-trener, til de Eurosport Player- og TVNorge-sendte VM-kvalikkampene mot Aserbajdsjan (hjemme, 1. september) og Tyskland (borte, 4. september).
Den var uten de store bombene, selv om Ørjan Håskjold Nyland (Ingolstadt), Alexander Søderlund (St. Etienne) og Even Hovland (klubbløs) ble droppet på grunn av for lite spilletid i klubblagene.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Dette var som forventet og det er naturlig at de som ikke spiller i klubbene sine mister plassen, sier Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal til Eurosport.no.
Og han fortsetter:
– Sørloth inn for Søderlund er et bra skifte, de er ganske like. Nyland og Hovland er jo helt ute, og spiller ikke. Det er egentlig ikke noen jeg savner i denne troppen.
En tidligere lagkompis av Nyland i Molde trekkes av Rekdal frem som eksempel på hva tillit i klubblaget kan bety.
– Martin Linnes (Galatasaray, red. anm.) blir jo et bevis på at de som spiller fast på et høyt nivå ute er gode nok til å være med på landslaget.
Linnes har blitt en allsidig potet hos de tyrkiske gigantene, og brukes både på back og på midtbanen og på begge sidene av banen.
(saken fortsetter under bildet)

Martin Linnes

Foto: Scanpix

Hva forventer du av Norge i de to neste kampene?
– Jeg forventer at de opprettholder den stigende kurven vi har sett i det siste og at de får seg en seier mot Aserbajdsjan. Nede mot Tyskland må vi jo prøve oss, men vi kan ikke forvente oss poeng der. Vi bør ta en kamp av gangen og få til noen oppturer i denne kvaliken her. Alt teller nå, for å klarte på FIFA-rankingen og komme i best mulig posisjon før EM-trekningen, sier Rekdal.
VM-kvalikkampene mot Aserbajdsjan (hjemme, 1. september) og Tyskland (borte, 4. september) ser du på Eurosport Player og TVNorge fra kl. 20.00 de aktuelle dagene.
Her er troppen:
Målvakter: Sten Grytebust (Odense) Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin) André Hansen (Rosenborg)
Forsvar: Håvard Nordtveit (Hoffenheim) Tore Reginiussen (Rosenborg) Jonas Svensson (AZ Alkmaar) Haitam Aleesami (Palermo) Gustav Valsvik (Braunschweig) Jørgen Skjelvik (Rosenborg) Birger Meling (Rosenborg) Omar Elabdellaoui (Olympiacos)
Midtbane: Martin Linnes (Galatasaray) Sander Berge (Genk) Mats Møller Dæhli (St. Pauli) Mohamed Elyounoussi (FC Basel) Stefan Johansen (Fulham) Ole Selnæs (St. Etienne) Jo Inge Berget (Malmö FF) Anders Trondsen (Rosenborg) Anders Konradsen (Roseborg)
Angrep: Joshua King (Bournemouth) Bjørn Maars Johnsen (ADO Den Haag) Alexander Sørloth (FC Midtjylland) Tarik Elyounoussi (Olympiacos)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40