Fulham-proffen ble klappet inn som Lagerbäcks kapteinsvalg på onsdagens trening i London.
På en planlagt pressekonferanse senere onsdag ettermiddag ble det bekreftet fra landslagssjef Lars Lagerbäck at Johansen blir Norges nye kaptein.
– Alt jeg har hørt og sett av Stefan, blant annet i intervjuer, så kjennes det som en selvfølge at det blir Stefan som blir kaptein. Jeg kunne kanskje ha plukket ham ut tidligere, men jeg ville bli litt bedre kjent med spillerne først, sa Lagerbäck ifølge NTB.
VM-kvalifisering
Ventura nektet å trekke seg – Så fikk han sparken
15/11/2017 PÅ 17:11
Svensken la til at han også vil velge ut en eller to visekapteiner.
– Og så håper jeg at vi skal jobbe på en måte som gjør at alle føler seg som visekapteiner.
Stefan Johansen var av mange ansett som det åpenbare valget som ny kaptein etter Per Ciljan Skjelbred. Sistnevnte offentliggjorde nylig at han har spilt sin siste kamp for Norge.
Johansen deltok på hele treningen onsdag, men fikk en smell i ribbeina underveis i duell med Mats Møller Dæhli. Norges, etter rapportene, nye landslagskaptein ble liggende rett ut i nærmest et minutt etter duellen, men kom seg på beina og gjennomførte resten av treningen. Etter treningen ble han teipet over skadeområdet.
– Som ung gutt drømmer du om å bli proff, og det å få representere ditt eget land som kaptein er en stor ære. Jeg er en ærlig person, og det aller viktigste er kanskje de kravene man setter til seg selv, sa Stefan Johansen.
(NTB/Eurosport.no)
VM-kvalifisering
Rørt Bendtner til Eurosport: – 2017 har sannsynligvis vært mitt største år på fotballbanen
15/11/2017 PÅ 08:32
VM-kvalifisering
Hareide og Danmark til VM: – Hadde aldri trodd at vi skulle ta den seieren her
14/11/2017 PÅ 21:36