Scanpix

Svensk seier kan koste FIFA én milliard

Svensk seier kan koste FIFA én milliard

13/11/2017 17:41Oppdatert 13/11/2017 19:12

FIFA kan tape rundt 100 millioner euro i TV-inntekter om Italia ikke tar seg til VM.

Eurosport Player : Se direkte

Direkte på Eurosport
  • Følg kampen mellom Italia og Sverige på Eurosport Player og MAX fra 20:45 mandag!

Sverige reiser til Italia med en 1-0-seier etter det første oppgjøret på Friends Arena. Dermed må Italia vinne hjemme i San Siro med mer enn ett mål, eller med ekstraomganger, for å ta seg direkte til VM.

Et fotball-VM uten Italia er vanskelig å forestille seg i og med at nasjonen kun har vært fraværende fra mesterskapet to ganger gjennom historien. Det var under oppstarten av mesterskapet i 1930 da de ikke deltok, og i 1958 da Sverige, ironisk nok, var verter.

Nå ligger de farlig nære et resultat som kan koste dem en plass i neste års VM i Russland. Det vil i så fall koste det internasjonale fotballforbundet FIFA dyrt.

– Gjennom Rai og Sky får FIFA rundt 180 millioner euro i TV-rettigheter til det italienske markedet. Uten Gli Azzurri (det italienske fotballandslaget) vil det bli vanskelig å komme høyere enn 80 millioner, sier en leder i italiensk TV ifølge Ansa.

Til daglig trekker det italienske landslaget et TV-publikum på mellom åtte til tolv millioner seere. Et tall som steg til 20 millioner under forrige fotball-VM.

0
0