Sverige reiser til Italia med en 1-0-seier etter det første oppgjøret på Friends Arena. Dermed må Italia vinne hjemme i San Siro med mer enn ett mål, eller med ekstraomganger, for å ta seg direkte til VM.
Et fotball-VM uten Italia er vanskelig å forestille seg i og med at nasjonen kun har vært fraværende fra mesterskapet to ganger gjennom historien. Det var under oppstarten av mesterskapet i 1930 da de ikke deltok, og i 1958 da Sverige, ironisk nok, var verter.
EM-kvalifisering
Sverige klare for EM etter sterk borteseier over Romania
15/11/2019 PÅ 21:49
Nå ligger de farlig nære et resultat som kan koste dem en plass i neste års VM i Russland. Det vil i så fall koste det internasjonale fotballforbundet FIFA dyrt.
Det italienske nyhetsbyrået Ansa skriver at FIFA kan miste hele 100 millioner euro i TV-inntekter om Sverige tar en av de siste VM-billettene. Altså om lag én milliard norske kroner.
– Gjennom Rai og Sky får FIFA rundt 180 millioner euro i TV-rettigheter til det italienske markedet. Uten Gli Azzurri (det italienske fotballandslaget) vil det bli vanskelig å komme høyere enn 80 millioner, sier en leder i italiensk TV ifølge Ansa.
Til daglig trekker det italienske landslaget et TV-publikum på mellom åtte til tolv millioner seere. Et tall som steg til 20 millioner under forrige fotball-VM.
– Det ville vært en katastrofe for Italia å ikke ta seg til VM, men samtidig fortjener Sverige det også. For meg er det ikke så veldig viktig hvem som til slutt tar seg videre, men jeg gleder meg til kampen, sier den tyske landslagssjefen ifølge Goal.
EM-kvalifisering
Sveriges helt mot Spania gir seg på landslaget etter EM – dersom svenskene kommer dit
12/11/2019 PÅ 15:38
EM-kvalifisering
Landslagsbacken om kritikken: – Har blitt vant til det
09/09/2019 PÅ 09:55