Sverige reiser til Italia med en 1-0-seier etter det første oppgjøret på Friends Arena. Dermed må Italia vinne hjemme i San Siro med mer enn ett mål, eller med ekstraomganger, for å ta seg direkte til VM.
Et fotball-VM uten Italia er vanskelig å forestille seg i og med at nasjonen kun har vært fraværende fra mesterskapet to ganger gjennom historien. Det var under oppstarten av mesterskapet i 1930 da de ikke deltok, og i 1958 da Sverige, ironisk nok, var verter.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
Nå ligger de farlig nære et resultat som kan koste dem en plass i neste års VM i Russland. Det vil i så fall koste det internasjonale fotballforbundet FIFA dyrt.
Det italienske nyhetsbyrået Ansa skriver at FIFA kan miste hele 100 millioner euro i TV-inntekter om Sverige tar en av de siste VM-billettene. Altså om lag én milliard norske kroner.
– Gjennom Rai og Sky får FIFA rundt 180 millioner euro i TV-rettigheter til det italienske markedet. Uten Gli Azzurri (det italienske fotballandslaget) vil det bli vanskelig å komme høyere enn 80 millioner, sier en leder i italiensk TV ifølge Ansa.
Til daglig trekker det italienske landslaget et TV-publikum på mellom åtte til tolv millioner seere. Et tall som steg til 20 millioner under forrige fotball-VM.
– Det ville vært en katastrofe for Italia å ikke ta seg til VM, men samtidig fortjener Sverige det også. For meg er det ikke så veldig viktig hvem som til slutt tar seg videre, men jeg gleder meg til kampen, sier den tyske landslagssjefen ifølge Goal.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53