Wales–Irland 0-1
Det ble akkurat så spennende som man kunne drømme om da Wales tok imot Irland til skjebnekamp i VM-kvalifiseringens gruppe D. Vinneren av kampen ville nemlig minst være sikret playoff. Til tross for at det var waliserne som stod for det meste av sjanser, ble VM-håpet knust av James McClean. Iren dunket inn matchvinnerscoringen like før timen var passert.
1-0-seieren gjør at Irland snyter Wales for muligheten til VM-deltagelse på målstreken. Serbia vant 1-0 mot Georgia og går direkte til VM, mens irene kan juble for playoff.
EM-kvalifisering
Hareide fortvilet tross EM-jubel
19/11/2019 PÅ 07:18

– Sløvt av Wales

Hjemmelaget tok styringen fra start og skapte gode sjanser med både Aaron Ramsey og Hal Robson-Kanu, men ingen av de klarte å sette mulighetene.
I stedet var det Irland som skulle være nådeløse og effektive. Wayne Hennessey spilte til Ashley Williams, men stopperen var under press og mistet ballen. Irland klarte å bryte høyt i banen og spilte fri James McClean. Iren banket inn 1-0. Fortvilte walisere måtte se at drømmen om VM-billett plutselig ble fjern.
– Det er sløvt av Wales. De kan ikke operere sånn i en så svært viktig kamp, konkluderte Eurosport-kommentator Jørgen Klem, som hyllet Irland-trener Martin O'Neill som et geni.
Wales måtte klare seg uten en skadet Gareth Bale som fulgte kampen fra tribunen, og det var tydelig at de hadde hatt bruk for Real Madrid-spilleren. Waliserne forsøkte å svare med en sluttspurt, men klarte aldri å få utligningen som ville gjort at man passerte Irland på tabellen. Dermed er eventyret over for Wales, mens Irland skal ut i playoff.
Se de enorme gledesscenene etter matchvinnerscoringen:
EM-kvalifisering
Perisic toneangivende for Kroatia – Ungarn til topps etter seier
08/06/2019 PÅ 17:58
EM-kvalifisering
Skuffet Hareide: – Dette var en av våre mørke dager
08/06/2019 PÅ 10:33