SANDVIKA (Eurosport.no):
Joshua King er tilbake på landslaget. Selv om det ikke er blitt uttelling foran mål så langt i sesongen, er spissen er full av selvtillit etter fjorårets gode sesong i Bournemouth der han scoret 16 mål i Premier League.
Så fornøyd er manager Eddie Howe med 25-åringen at landslagsstjernen signerte en ny fireårskontrakt med Premier League-klubben før helgen. Det avslører 25-åringen til Eurosport.no. Det var aldri aktuelt for klubben å selge målmaskinen.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
At klubben ikke ville selge ham var helt greit for ham. King trives veldig godt i Bournemouth under Howe og tror han kan ta nye steg under Howe.
– Jeg har hatt en fantastisk sesong og jeg har lyst til å gjøre det enda bedre. Jeg føler at Eddie Howe har fått mye ut av meg. Begge er enige og vet at jeg har mer å gå på. Det var ikke et tema om at jeg skulle dra egentlig. Spesielt personlig. Klubben ga tidlig beskjed om at de nektet å selge meg uansett. Jeg er fornøyd og skrev under en ny fireårskontrakt på fredag. Jeg er glad, sier King i et eksklusivt intervju med Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen:
For den sterke fjorårssesongen førte til at andre klubber fikk øynene opp for ham. Ifølge engelsk presse var Tottenham en av klubbene som jaktet nordmannens signatur uten at det påvirket ham på noen som helst måte.
– Jeg hørte om ryktene. Det var litt her og der. Det var noen som kontaktet agenten min, men jeg sa klart og tydelig at jeg ikke har lyst til å dra. Jeg trives så godt i Bournemouth. Det var ikke noe spørsmål. Jeg følte bare at hvis jeg skulle dra nå var det for tidlig, forteller King.
Også i fjor signerte han en ny avtale med klubben. Også det var en fireårskontrakt. At klubben ville belønne ham med en ny kontrakt allerede nå, setter spissen stor pris på.
– Det var godt det. Man får belønning for hardt arbeid og gode prestasjoner. Det har vært positivt. Jeg kom for to år siden og skrev en kontrakt. Jeg hadde en ok sesong, og ble belønnet med kontrakt. Nå hadde jeg en veldig god sesong og ble belønnet med en ny kontrakt. Det er godt for meg at de setter pris på jobben jeg gjør, trening hver dag, står etter trening og jobber hardt i kamper for laget. Det er selvfølgelig gøy. Da de kom og sa at de hadde lyst til å gi meg en ny kontrakt på fire år var ikke jeg vanskelig å spørre, sier King til Eurosport.no.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.

Joshua King trives godt i Bournemouth-drakten.

Foto: Scanpix

VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40