SAN MARINO (Eurosport.no):
Debutsesongen ble preget av lange skadeavbrekk, trenerbytter og kuliminerte med nedrykk fra Premier League. Deretter fulgte en sommer der han sterkt vurderte klubbytte, som ikke materialiserte seg, og en sesongstart i Championship under pari for både ham selv og laget.
– Vi er selvsagt ikke fornøyd med å ligge på 17. plass etter nedrykket. Vi sleit etter det stygge bortetapet mot Derby (0-5), men nå har vi lagt om litt og det fungerte veldig bra i helga (6-1 over Birmingham), sier Henriksen til Eurosport i San Marino.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40

Ute av posisjon

Den nye treneren Leonid Slutsky har gitt Henriksen mye tillit, men som en mer sittende midtbanespiller enn i den frie rollen der han blomstret i Nederland. Det har vært frustrerende for den offensivt anlagte Henriksen.
– I oppkjøringa spilte jeg bare i 10ern, men så spurte treneren om jeg kunne spille dypere fordi Kevin Stewart ble skadet like før seriestart. Det sa jeg var greit, men jeg trodde det bare skulle være et par kamper. Isteden så har det blitt mange der, forklarer Henriksen.
Konkurransen er tøff om å få spilletid i favorittposisjonen, med blant andre nysigneringen Jon Toral fra Arsenal som også trives i 10er-rollen, mens på sentral midtbane foretrekkes den lokale kulthelten David Meyler – i alle fall av Hull-fansen – mens svenske Sebastian Larsson og Henriksen har fått kritikk i lokalpressen.
Les også: Sandefjords toppscorer med landslagscomeback

Oppgjør med treneren

Senest da han ble tatt av banen ved pause mot Sunderland på stillinga 0-1 etter en svak prestasjon sentralt på midten. Etter hvilen ble Hull bedre og sikret 1-1 og ett poeng.
– Jeg startet sesongen veldig bra, så fikk jeg et lite brudd i foten og var ute et par kamper, og i de siste kampene har jeg ikke levert. For at jeg skal få brukt repertoaret mitt så har jeg lyst til å være med mer fremover på banen.
– Har du tatt et oppgjør med treneren om hvor du ønsker å spille?
– Jeg ble liggende dypt i en 6er-rolle uten å få bidra offensivt, så jeg tok en prat med treneren og sa at jeg er en boks-til-boks-spiller. Det var det jeg fikk spille da jeg kom inn i helga, og det blir det orden på nå.
Henriksen fikk seg en opptur ved å score sitt første seriemål for Hull i helgas storseier over Birmingham. Da kom 25-åringen inn fra benken og brukte bare sju minutter på å avslutte et strålende Hull-angrep til 5-0.
– Det var veldig deilig og ga selvtillit.
Les også: Pappa Berget ble nød til å forandre seg

Ny sjef, ny rolle

Med alle skadeproblemene det siste året har trønderen så vidt vært innom landslaget under Lars Lagerbäck sitt regime. Hans siste landskamp var 1-2-tapet i Tsjekkia i november i fjor, kampen som beseglet Per-Mathias Høgmo sin skjebne.
Lagerbäck sa på gårsdagens pressekonferanse at han anser gutten med to landslagsmål, der det ene kom som spiss i den famøse playoffkampen i Budapest, som aktuell både for en sentral midtbaneplass og som spiss.
– Jeg tror nok ikke det er som ren spydspiss, i såfall er ikke det helt min rolle, men mer den offensiv midtbane/hengende spiss han har tenkt meg som. Det har jeg spilt mye i AZ og som er fin for meg, beskriver trønderen.
Les også: Mener King kan spille i en toppklubb i Premier League

Tøff kamp om spissplassene

Utfordringen er at svensken sverger til 4-4-2. På onsdagens treningsøkt ble Henriksen drillet sentralt i midtbanefireren, i alle fall den halvtimen pressen fikk anledning til å bivåne i formiddagssola her i San Marino.
– Det er nok som en av de to sittende jeg kriger om, det er mange om beinet lengre frem i banen, tror Henriksen.
I såfall blir det spilletid i akkurat den rollen han har fått gjennomgå for å ikke løse godt nok av Hull-fansen denne høsten.
Kampen vises på Eurosport Player og MAX fra 20.00 på torsdag.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40