Hareides menn utklasset gruppeleder Polen i Bendtner-comeback

Oppdatert 01/09/2017 klokken 23:55 GMT+2

Danmark var i en klasse for seg selv da de stakk av med viktige poeng i kampen om direktebillett til VM-sluttspillet i 2018.

Hareide og Danmark seiret

Danmark-Polen 4-0:
Åge Hareides menn jaktet viktige poeng i kampen om direktebillett til VM-sluttspillet i 2018 i møtet med Polen fredag kveld. Og i møtet med gruppelederen på Parken stadion var Danmark og Christian Eriksen i en klasse for seg selv.
Danskene var i ledelsen allerede etter 16 spilte minutter, og gikk til pause med stillingen 2-0. Hareides menn fortsatte storspillet i andreomgangen, Christian Eriksen noterte seg ikke bare for to assists, men også en scoring, da han sørget for 4-0-seier til Danmark.
(Artikkelen fortsetter under videoen)
– Vi er utrolig glad for at vi kan bevise at vi fortsatt er veldig med i denne gruppen. Vi spiller en fantastisk landskamp overalt på banen, og følger landskampen, sa en storfornøyd Eriksen i det Eurosport-sendte intervjuet.
– I dag spiller vi perfekt, men det skifter for hver kamp. I dag hadde vi en helt annen kampplan enn mot de andre. Vi skal ha tre seiere til for å ha muligheten til å gå videre, avsluttet 25-åringen som ga ros til hele laget.

Utklasset gruppelederen

Åge Hareides menn åpnet målkontoen mot Polen allerede etter 16 spilte minutter, og fikk dermed en drømmestart i jakten på revansje etter 2-3-tapet mot Polen i det første møtet i kvalifiseringen 8. oktober 2016.
Thomas Delaney headet vertene i ledelesen etter hjørnespark tatt av Tottenham-spiller Christian Eriksen.
Gjestene, som før kampen lå på toppen av gruppen med 16 poeng, misbrukte flere sjanser i førsteomgangen, og danskene som hadde god kontroll kunne juble nok en gang like før pause.
Nok en gang er det Eriksen som spiller opp målet. Etter klabb og babb i det polske forsvaret, vant Eriksen ballen for vertene. 25-åringen vippet ballen mot bakre stolpe, hvor en umarkert Andreas Corneliusen sørget for at danskene gikk til pause med en tomålsledelse.

Bendtner-comeback

Danskene fortsatte å presse Polen i andreomgangen, og med en halvtime igjen av ordinær tid kunne den norske treneren juble for nok et mål på Parken stadion.
Med en halvtime igjen av ordinær tid satte Nicolai Jørgensen enkelt ballen inn bak en sjanseløs Fabianski. Etter innlegg av Eriksen bokset Polen-keeperen ballen like foran Jørgensen som skjøt ballen via bakken og like over hodet til 32-åringen.
Til stående applaus fra tilskuerne i København gjorde Nicklas Bendtner landslagscomeback da han ble byttet inn i det 74. minutt. Møtet med Polen var hans første landskamp siden 2015.
Danskene sa seg derimot ikke fornøyd med en 3-0-seier. Etter å ha notert seg for to assists før pause, kunne Eriksen også notere seg for et mål i møtet med Polen. Stryger Larsen vant ballen høyt på banen og sendte den videre til 25-åringen som skrudde inn en perlescoring fra over 20 meters avstand.
Slik startet lagene:
Danmark: Schmeichel - Dalsgaard, Kjær, Bjelland, Stryger Larsen - Kvist, Delaney - Cornelius, Eriksen, Sisto - Jørgensen
Polen: Fabiański - Jędrzejczyk, Pazdan, Glik, Piszczek - Grosicki, Linetty, Mączyński, Błaszczykowski - Zieliński - Lewandowski