Hareide og Danmark til VM: – Hadde aldri trodd at vi skulle ta den seieren her

Marte Nyløkken Helseth

Oppdatert 14/11/2017 klokken 23:27 GMT+1

I 2013 var karrieren som fotballtrener over for Åge Hareide. I 2018 skal han lede Danmark i VM.

hareide

Med et kvarter igjen av kampen reiste flere irske supportere seg fra setene sine på Aviva Stadium. Men det var ikke for å juble, snarere tvert imot.
Åge Hareide kunne kikke bort på trenerkollega og den irske landslagssjefen Martin O`Neill og skjønne akkurat hva han følte. En følelse han må ha kjent litt for godt i løpet av sin karriere som fotballtrener. I 2013 var fotballkarieren over, etter å ha ledet det norske landslaget i fem år og Viking i to og ett halvt år. Kontrasten til tirsdagens kamp kunne ikke vært større, selv om den startet dårlig for Danmark.

Eriksen-show

Med 0-0 i Parken skulle kampen om VM-plass i Russland i 2018 avgjøres tirsdag kveld. Etter seks minutter så denne billetten ut til å glippe for de danske drengene da Shane Duffy satte inn sitt andre landslagsmål i karrieren.
– Det eneste jeg sa da var at det er bare vi har 85 minutter igjen, sier Hareide til Eurosport.
En skeptisk nordmann ble stående på sidelinjen å klø seg i hodet, Irland var i ferd med å ta innersvingen på Hareides menn. Helt frem til det 29. minutt.
Da kontret de rødkledde og fikk ballen inn i feltet. Cyrus Christie forsøkte å klarere, men endte opp med å sende ballen i eget nett. Et uhyre viktig bortemål, nå var Danmark i føringen, helt til Christian Eriksen satte det hele i cruise control.
– Det er vanskelig å forklare det her, legger Hareide til.
– Det er klasseforskjell, sier Eurosports kommentator Asbjørn Myhre under kampen.
Tottenham-spilleren viste rett og slett klasse i Dublin og satte inn tre mål i løpet av 34 spilleminutter. I tillegg fikk Rosenborgs Nicklas Bendtner ett innhopp mot slutten av kampen.
(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Bendtner: – Trodde ikke vi skulle klare det

I det 89. minutt ble han dratt ned inne i feltet, dommeren pekte på straffemerket og 29-åringen satte ballen iskaldt i nettet.
– Det var helt perfekt. Jeg må være helt ærlig på at jeg aldri trodde vi skulle ta den seieren her i dag, sa Bendter etter kampen.
Danmark vant 5-1 og ble dermed det siste Europeiske laget som er kvalifisert for neste års VM i Russland.
– Det er en drøm som går i oppfyllelse å være en del av dette, sier Pione Sisto etter kampen.
– Jeg synes vi har jobbet hardt og det er en VM-billett vi har jobbet for. Nå står vi med den i hånden. Det er en stor prestasjon, sier Yussuf Poulsen.