Hareides utvalgte var minutter unna å ta skalpen av den tyske verdensmesteren, men i det 88. minutt saksesparket Joshua Kimmich inn utligningsmålet på Brøndby Stadion.
Christian Eriksen sto bak Danmarks 1-0-scoring etter 18 minutters spill. Tottenham-stjernen hamret ballen i nettmaskene etter en tysk forsvarsfeil.
VM-kvalifisering
Ventura nektet å trekke seg – Så fikk han sparken
15/11/2017 PÅ 17:11
Det var ikke noe å si på at Tyskland fikk med seg et resultat. Gjestene styrte spillet, særlig etter pause. Til tider ble danskene presset helt tilbake i eget felt.
– Vi spiller mot Tyskland, som er en sterk motstander. Vi fikk en bekreftelse på at vi er på rett vei. Det var synd at det ikke holdt helt inn, for resultatet er alltid viktig, sa Hareide og fortsatte:
– Vi fikk testet det defensive, og det hadde vi bruk for. Mot Tyskland visste vi at vi var nødt til å forsvare oss dypt og jobbe med kontringsangrepene. Jeg synes spillerne gjorde det bra.
Med tirsdagens kamp feiret danskene 25-årsjubileet for EM-triumfen i 1992. Vest-Tyskland ble den gang slått 2-0 i finalen.
Lørdag skal Hareides mannskap bryne seg på bortekamp mot Kasakhstan i VM-kvalifiseringen. Det blir trolig et helt annet kampbilde for Danmark.
– Ja, det får vi håpe, smilte Hareide overfor BT.
Danskene ligger på tredjeplass i gruppe E etter fem kamper. I likhet med toer Montenegro er danskene seks poeng bak Polen på tabelltopp. Bare seier er godt nok lørdag om Hareide og co. fortsatt skal ha et realistisk VM-håp.
Oppgjøret mellom Kasakhstan og Danmark ser du på Eurosport Norge og Eurosport Player kl. 17.30 lørdag. Tysklands nedsabling av San Marino ser du samme sted kl. 20.00.
(©NTB/Eurosport.no)
VM-kvalifisering
Rørt Bendtner til Eurosport: – 2017 har sannsynligvis vært mitt største år på fotballbanen
15/11/2017 PÅ 08:32
VM-kvalifisering
Hareide og Danmark til VM: – Hadde aldri trodd at vi skulle ta den seieren her
14/11/2017 PÅ 21:36