Martin Ødegaard (18) ble ikke tatt ut i Lars Lagerbäcks tropp til VM-kvalifiseringskampen mot Tsjekkia og privatlandskampen mot Sverige.
I stedet må den utleide Real Madrid-spilleren nøye seg med EM-kvalifisering med U21-landslaget mot Kosovo. Lagerbäck forklarte på en pressekonferanse tirsdag at han mente unggutten hadde mer nytte av å være med der enn med A-laget, noe som også var tilfellet ved svenskens første landslagsuttak.
– Det er samme nå som resonnerte forrige gang rundt A-laget opp mot U21. Slik det er nå, mener vi at det er bedre at han får spilletid på U21, sa Lagerbäck.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
Svensken har videre forklart at han ønsker å bygge opp en stamme av spillere som man ønsker å bygge et A-landslag rundt. Slik det ser ut nå, er ikke Ødegaard en del av den stammen.
– Det jeg snakker om er at man ønsker å ha en stamme i et lag, hvor fort den blir satt kan ikke jeg svare på. Det kommer jo an på hva som skjer utover høsten. Spillerne kvalifiseres gjennom der de spiller fotball, så får vi se nå hvem som presterer på landslag og for klubblag, sa Lagerbäck.
Selv har ikke Ødegaard hørt noe fra landslagssjefen før troppen til de to A-landslagskampene ble offentliggjort.
– Det var ingen dialog før uttaket. Jeg møtte ham så vidt etter cupkampen mellom Mjøndalen og Strømsgodset forrige uke, men det var ikke så lenge, det var mer bare å hilse på, forteller Ødegaard til et samlet pressekorps.
Den tidligere Strømsgodset-spilleren er klar på at han ønsker å være en del av en landslagsstamme det skal satses på frem mot de kommende mesterskapene.
– Jeg vil jo ha en rolle i en landslagsstamme hos ham, det tror jeg alle norske spillere vil. Jeg tror absolutt jeg kommer til å få oppleve et mesterskap med det norske A-landslaget, det håper jeg virkelig, og jeg tror vi har noe bra på gang i norsk fotball. Det er mange unge spillere som kommer frem og tar nye steg, sier Ødegaard.
Selv er han sånn passe fornøyd med prestasjonene sine siden utlånet til Heerenveen i vinter.
– Det var en periode hvor jeg ikke var så veldig fornøyd med spilletiden jeg fikk, men sånn er det i fotball. Det går opp og ned. Laget var inne i en litt dårlig periode etter jul, og da er det naturlig at det blir litt rullering. Men mot slutten har jeg spilt mye og er fornøyd med det jeg har fått til da, så det er positivt. Nå får jeg en full oppkjøring med laget, og det er viktig. Det er vanskeligere å komme i januarvinduet, selv om jeg følte jeg kom fort inn i det da jeg kom, sier Ødegaard.
18-åringen forteller at han har god dialog med Real Madrid mens han er utleid til den nederlanske æresdivisjonsklubben.
– Jeg snakker jevnlig med Real Madrid. Vi har hatt et møte om fremtiden og holder god kontakt. De veldig fornøyd med situasjonen slik det er nå, sier Ødegaard.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27