SANDVIKA (Eurosport.no):
Sesongen har startet bra for Jonas Svensson i AZ. Etter en tøff bortkamp og et knepent tap for PSV i den første kampen, er det blitt to seiere på to forsøk for den nederlandske klubben.
Rett før han sluttet seg til landslagssamlingen fikk trønderen en ny opptur. Etter langvarige spekulasjoner i sommer bekreftet AZ at de kjøper Svenssons bestekompis, nemlig Fredrik Midtsjø fra Rosenborg.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Det er helt fantastisk for begge to. Det er ganske utrolig at vi ender opp i samme klubb i utlandet. Hva er sjansen for det? Jeg har håpet lenge på at dette skulle komme i orden og jeg tror det blir veldig bra for oss begge to. Jeg har funnet meg til rette og blitt kjent med klubben, så kan jeg hjelpe ham i starten, forteller Svensson til Eurosport.no.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.

– Må klare seg første uken alene

Backen trives veldig godt allerede i den nederlandske klubben, men han legger ikke skjul på at det blir enda mer artig nå med Midtsjø på plass. Både på og utenfor banen.
– Livet utenfor trening blir lettere. Det ligger vel litt i kortene at vi kommer til å tilbringe litt mer tid sammen i tiden som kommer. Nå blir vel ikke det behovet for besøk fra familie og venner like stort, men det er klart at det hjelper meg også. Det kan ikke bli så mye bedre nå. Det er perfekt nå, forteller en entusiastisk Svensson.
Onsdag har Midtsjø den første treningen med sine nye lagkamerater i AZ.
– Han må klare seg første uken alene. Så lenge han greier det, så skal jeg hjelpe ham siden, sier landslagsbacken.
– Tror du han greier det?
– Njaaa, jeg tipper han er litt spent når han skal møte opp på onsdag. Han har vel ikke hilst på guttene ennå, men det er en veldig fin gjeng. Det gikk fint for meg. Da skal det gå fint for ham.
  • Se Norge - Aserbajdsjan fredag 1. september klokken 20.45 på Eurosport Player og TVNorge.
Midtsjø rådførte seg med Svensson før han gikk til AZ.
– Han er en god venn. Jeg snakket med ham og han hadde bare positive ting å si om klubben, sa den nye AZ-midtbanespilleren til klubbens hjemmeside.

– Litt det samme som i Rosenborg

Svensson tror bestekompisen vil passe som hånd i hanske i spillestilen til AZ.
– Vi spiller litt det samme som i Rosenborg, 4-3-3. Han blir vel en det de kaller i Nederland for en åtter. En indreløper. Så det samme som RBK. Jeg tror han kommer til å passe bra i fotballen og måten de spiller på, sier AZ-spilleren til Eurosport.no.
De siste årene har klubben sett til det norske markedet. Tidligere RBK-spiller Markus Henriksen har en fortid i AZ. Svensson ble hentet etter fjorårets sesong, mens klubben også har tidligere Lillestrøm-spiller Fred Friday i stallen.
Trønderen tror ikke det er tilfeldig at nederlenderne ser til Rosenborg og Trondheim for forsterkninger.
– De har vel begynt å gjøre noen handeler nå. De hadde først suksess med Markus. Han var de veldig fornøyd med. Han har veldig bra status i AZ og et veldig bra rykte. Så kom jeg dit og det virker som at de er fornøyde med meg også. Det virker som at de ser at det å hente spillere fra Rosenborg, de spillerne har et godt rykte, er hardtarbeidende og ordentlig. Ikke minst er vi vant til å spille i en stor klubb. Rosenborg er en veldig stort klubb i Norge. Det er press og forventninger om å vinne. Man lærer en del av det. Man må være litt tøff i skallen. Nederland ser også en del til Skandinavia. Da er Norge helt naturlig, forklarer AZ-backen.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40