Frankrike hadde presset på seg etter at Sverige tok over ledelsen i Gruppe A med 8-0-seier over Luxemburg.

Tidlig ledelse

Etter bare tre minutter svarte franskemenne på tiltale. Blaise Matuidi ble spilt igjennom av Antoine Griezmann. 30-åringen gjorde alt riktig inne i boksen og sendte bortelaget i ledelsen.
EM-kvalifisering
Bulgarias trener gir seg etter rasismeskandalen
18/10/2019 PÅ 16:53
Etter målet var kampen langt jevnere, franskmennene leverte langt ifra noen festfotball, men klarte likevel å holde nullen. Dermed fikk Sverige kun muligheten til å nyte gruppeledelsen i en drøy time.
Frankrike leder nå Gruppe A med ett poeng ned til de gule og blå. I siste kamp møter de Hviterussland, noe som på papiret skal gå deres vei.
Sverige har fremdeles mulighet til å vinne gruppa og ta seg direkte videre til mesterskapet i Russland. Men da må de ta poeng mot Nederland tirsdag, samtidig som Frankrike må avse poeng mot Hviterussland. Sverige har nemlig hele ti mål tilgode på Frankrike i målforkjell om de ender på samme poengsum.
(Artikkelen fortsetter etter videoen!)

Thrilleravslutning

Like bra ser det ikke ut for Nederland med hensyn til å nå VM, selv om Hviterussland ble slått 3-1 lørdag. Brighton-spiller Davy Pröpper, Bayern München-veteranen Arjen Robben og Memphis Depay scoret målene for de oransje.
Tross seieren er nederlenderne tre poeng bak Sverige og fire bak Frankrike på tabellen. Det betyr at dersom Frankrike slår Hviterussland tirsdag, blir Nederlands møte med Sverige en ren kamp om omspillsplassen fra gruppe A.
Nederlandsk seier vil gi poenglikhet lagene imellom, og i så fall rangeres lagene etter målforskjell. Der har Sverige et tosifret antall mål å gå på. Alt annet enn en usannsynlig hollandsk storseier vil dermed sende Sverige til omspill.
Robbens 2-1-mål i Hviterussland lørdag kom med kun seks minutter igjen å spille av ordinær tid. På overtid satte Depay inn spikeren i kista. Et uavgjortresultat ville betydd at nederlenderne kunne vinke farvel til VM-sluttspillet i Russland allerede før den siste kampen. Det ville vært en solid fiasko.
(©NTB)
EM-kvalifisering
Englands kamp mot Bulgaria stanset to ganger etter rasistiske tilrop
14/10/2019 PÅ 19:50
UEFA Nations League
– Den beste prestasjonen så lenge jeg har vært på landslaget de siste 4-5 årene
16/10/2018 PÅ 20:35