Forsøkte å stanse VM-drømmen til Modric med laser

Eurosport
AvEurosport

Oppdatert 12/11/2017 klokken 22:50 GMT+1

Kroatia hadde et kjempeutgangspunkt mot Hellas, og rotet ikke bort 4-1-ledelsen fra første kamp. Kroatene løste VM-billett etter 0-0 på bortebane, til tross for at noen på tribunen forsøkte seg på skitne triks.

Modric

Foto: Scanpix

Siden debuten i 1998 har Kroatia deltatt i hvert eneste VM-sluttspill utenom 2010-mesterskapet. 2018-VM blir intet unntak.
Kroatia tok et kjempesteg mot fotball-VM med 4-1 over Hellas i første kamp, og hadde ingen problemer med å løse billett til Russland på bortebane i andre og avgjørende kamp i toeromspillet søndag.
En av målscorerne i det første oppgjøret, Ivan Perisic, sto for første omgangs største sjanse da han ladet kanonen fra om lag 20 meter. Inter-spilleren traff ballen klokkerent med venstre og banket den i innsiden av stanga og ut.

Laser mot Modric

Etter den målløse første omgangen fikk Hellas ballen i nettet i det 78. minutt. Dessverre for hjemmefansen var Vasilis Torosidis i offside da han serverte innbytter Dimitris Pelkas på åpent mål på bakre stolpe.
Med 0-0 var det Kroatia som kunne juble for avansement. Det var tredje gang Kroatia tok seg videre til VM gjennom omspill.
For kaptein Luka Modric, som scoret i motsatt oppgjør mot Hellas, blir det hans sjette sluttspill.
Underveis i kampen ble Real Madrid-spilleren lyst på med grønn laser. Det var tydelig at noen forsøkte å sikte mot ansiktet til kroaten for å sette han ut av spill mens han tilsynelatende forsøkte å vri seg unna lyset. Basert på utfallet av kampen kan man imidlertid trygt slå fast at pøblene på tribunen ikke lyktes spesielt godt.
(saken fortsetter under)

Hjemmesterke

Grunnlaget for Kroatias omspill ble lagt på hjemmebane. Zlatko Dalic' menn var ubeseiret på hjemmebane i kvalifiseringen og vant tre og spilte to uavgjort. Likevel ble kroatene slått på målstreken av overraskelsen Island, som tok seg direkte til VM fra gruppe I.
Hellas klarte ikke kvalifisere seg til 2016-EM etter å ha blitt jumbo i sin kvalifiseringsgruppe. Grekerne måtte blant annet tåle to tap mot Færøyene.
I VM-kvalifiseringen viste Hellas kraftig bedring, og ble kun slått av overlegne Belgia. I omspillet sa det imidlertid stopp.
(©NTB/Eurosport.no)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame