Den største overraskelsen underveis i Norges 2-0-seier over Aserbajdsjan skjedde ikke på banen. Midtveis i kampen kom plutselig nyheten om at Tarik Elyounoussi var klar for en ny klubb. Da satt spilleren på Norges benk.
– Jeg var egentlig litt usikker på om det skulle ordne seg. Jeg skulle legge fra meg telefonen inntil kampen, men det løste seg til slutt, sier Elyounoussi etter kampen.
Riktignok var han klar over at det hadde pågått forhandlinger en god stund og at det kun var formaliteter som gjenstod, men han følte seg på ingen måte sikker på at han skulle skifte beite fra Olympiakos til Champions League-klubben Qarabağ.
VM-kvalifisering
«Sønner av Drillos» gjorde jobben for Norge – Haaland ble historisk
07/09/2021 PÅ 20:39
– Alt var klart bortsett fra småting, men man vet aldri. Det var egentlig etter kamp jeg åpnet telefonen og fikk beskjed om at det var 100 prosent klart, sier han.

Ble gratulert under oppvarmingen

Da hadde han allerede spilt mot flere av sine fremtidige lagkamerater. 29-åringen kom inn med under 20 minutter igjen og hadde allerede stiftet bekjentskap med noen av spillerne før avspark.
Før kamp kom nemlig flere av Aserbajdsjan-spillerne, som til daglig spiller i hans nye klubb, i kontakt med Elyounoussi. På det tidspunktet ante han ingenting om at han var klar for et nytt lag. Riktignok hadde agenten sendt han en sms, men meldingen hadde han aldri lest fordi det kom for tett inn mot avspark.
Ekstra rart ble det da de fremmede spillerne fra motstanderlaget begynte å komme med gratulasjoner og lykkeønskninger til en fullstendig uviten nordmann.
– Tydeligvis visste de det før meg for de ønsket meg velkommen i oppvarmingen. Det var litt spesielt, men det virket som det var hyggelige gutter. «God bless», sa han ene, så jeg regner med at det blir bra, humrer Elyounoussi.

Høflig Tarik takket

Han valgte ikke å være uhøflig eller å avsløre at han ikke visste om overgangen. I stedet dro han på smilebåndet og opptrådte høflig:
– Jeg sa bare takk, men jeg var usikker. Det må jeg si, smiler den ferske Qarabağ-spilleren.
Etter kamp fikk han omsider sjekket telefonen sin. Der lå det ikke bare masse gratulasjoner, men også den ene meldingen fra agenten. Først da forstod Elyounoussi at alt var i boks.
Nå gleder han seg til å ta fatt på det nye eventyret.
– Nytt land og ny kultur. Det blir spennende. Og ikke minst Champions League. Det har vært en drøm i tidlig alder, smiler han.
Kanskje får han sin første smak på Champions League i den nye klubben allerede om under to uker. Klubbens første gruppespillskamp i Champions League er 12. september. Da venter Chelsea på Stamford Bridge.
Først venter imidlertid Tyskland. Den kampen ser du på TVNorge og Eurosport Player på mandag fra 20.00.
VM-kvalifisering
Utestengt mot Nederland: – Veldig rart
30/03/2021 PÅ 21:36
VM-kvalifisering
Bengts analyse: – Bestod testen i å gjøre drittjobben
30/03/2021 PÅ 21:27