Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.
I kveld vil ikke bare Lars Lagerbäck avsløre hvem som starter mot Tsjekkia. Laguttaket vil trolig også speile de spillerne svensken vil satse på frem mot et EM i 2020.
Landslagssjefen er ute etter å bygge en stamme på rundt 14 til 15 spillere. Dermed blir det spennende å se hvilke spillere den rutinerte Lagerbäck velger.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57

– Kjenner nok ikke alle helt 100 prosent enda

Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal tror at svensken vil eksperimentere litt mot tsjekkerne.
– Jeg tror han velger Rune Almenning Jarstein i mål og at forsvarsrekken består av Jonas Svensson, Håvard Nordtveit, Tore Reginiussen og Haitam Aleesami. På midtbanen velger han nok Sander Berge og Stefan Johansen, mens Mohamed Elyounoussi og Jo Inge Berget blir kantspillerne med Alexander Søderlund og Tarik Elyounoussi på topp, sier Rekdal.
Det er to plasser den tidligere landslagsspilleren tror Lagerbäck har fundert litt ekstra på.
– Jeg tror han har tenkt mest på kantene. Der har han mange å velge i. Du har Tarik, Moi, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget. Så tror jeg han har tenkt litt på midtstopperparet også, sier Rekdal, som tror landslagssjefen fortsatt prøver seg litt frem.
– Han kjenner nok ikke alle helt 100 prosent enda. Søderlund og Tarik har ikke spilt sammen på topp. Det har heller ikke Nordtveit og Reginiussen eller Berge og Johansen. Det er mye nytt, men han velger nok noen som skal spille mye sammen en stund fremover, fortsetter Rekdal.

Uenig med Rekdal i valg av midtstopper

Eurosports fotballeksperter Bengt Eriksen og Thomas Myhre er uenig med Rekdal i valg av midtstopper. De to tror og håper på at Lagerbäck stiller med følgende ellever:
Rune Almenningen Jarstein, Jonas Svensson, Tore Reginiussen, Gustav Valsvik, Haitam Aleesami, Mohamed Elyounoussi, Sander Berge, Stefan Johansen, Jo Inge Berget, Tarik Elyounoussi og Alexander Søderlund.
– Vi får et spisspar som utfyller hverandre. En stor og sterk Søderlund med en Tarik som visper rundt og er uroen. Så får vi en Sander Berge som står godt til Stefan Johansen. Berge som er en klok og sindig oppsynsmann på midtbanen med en Stefan Johansen med en litt større frekvens. Så synes jeg Tore Reginiussen har vært Eliteseriens beste midtstopper og går inn i fireren der, sier Eriksen.
Myhre er spent på Norges sentrallinje.
– Jeg er spent på om Norge kan sette et stopperpar som fungerer, som ser trygge ut og at det ikke skapes baklengsmål. At Stefan Johansen og Sander Berge fungerer sammen i 90 minutter og de på topp. Så har vi et par jokere som kan debutere. Det kan bli morsomt, forteller Myhre.
Norge - Tsjekkia ser du på TVNorge og Eurosport Player lørdag kveld kl. 20.00.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53