Endelig en opptur: Lagerbäck tok sin første seier som norsk sjef

Oppdatert 01/09/2017 klokken 22:46 GMT+2

Norge kom tilbake på vinnersporet i VM-kvalifiseringen hjemme mot Aserbajdsjan.

VM-kvalifiseringskamp mellom Norge og Aserbajdsjan på Ullevaal stadion.

ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Norge – Aserbajdsjan 2-0
Et norsk lag som ikke har vunnet siden San Marino i oktober i fjor kunne endelig juble for seier igjen.
Foran et glissent Ullevaal sendte Joshua King Norge opp i 1-0 fra straffemerke før pause før Aserbajdsjan var uheldig og satte ballen i eget mål etter pausen. Seieren gjør at Norge passerer Aserbajdsjan i gruppe C. Dermed ligger Lars Lagerbäcks mannskap på en 4. plass.
– Det viktigste var å vinne. Jeg synes vi vinner veldig fortjent naturligvis. Vi kan forbedre saker, sier landslagssjef Lars Lagerbäck til Eurosport, og utdyper:
– Det var en del balltap i 1. omgang. Vi var litt for langsomme i spillet, mente han, og understreket at man kan bli straffet av bedre lag som Tyskland.

– En gavepakke

Det tok noen minutter før Norge kom i gang på Ullevaal, men utover i omgangen skrudde hjemmelaget opp tempoet og skapte en del fine muligheter, men verken Jonas Svensson eller Mohamed Elyounoussi klarte å overliste bortelagets keeper. Likevel viste Norge fint spill.
I det 31. minutt fikk Norge straffe. Joshua King stormet inn i sekstenmeteren og ble lagt i bakken da Badavi Hüseynov sparket spissen i brystet idet han skulle klarere ballen. Dommer Daniel Stefanski pekte på straffemerket.
– Han sparker King i brystkassa. Soleklart straffespark. Det er en gavepakke, sa Eurosports ekspertkommentator Kjetil Rekdal.
Fra elleve meter var King sikker og fintet ut keeper for så å sette ballen til høyre for seg selv.
Tross et par farlige balltap i bakre rekker var det Norge som styrte og hadde full kontroll før pause.
(saken fortsetter under)
  • Jarstein mot Müller: Se Tyskland - Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.

Uheldig selvmål

Norge fortsatte å presse på etter pause og Mohamed Elyounoussi fikk en glimrende sjanse til å øke ledelsen etter å ha snurret rundt med et par av bortelagets forsvarsspillere, men forsøket gikk over mål fra kloss hold. En enorm sjanse.
I det 59. minutt ble det en ny norsk scoring. Haitam Aleesamis innlegg ble styrt i mål av en uheldig Rashad Sadiqov. Det stod plustelig 2-0.
Aserbajdsjan forsøkte å redusere den siste halvtimen, men klarte aldri å overliste Rune Almenning Jarstein.
Gjestene fullførte med ti spillere da Javid Huseynov pådro seg sitt andre gule like før 90 spilte minutter. Det fikk ingen stor betydning. Norge tok sin første seier under Lars Lagerbäck og er endelig tilbake på vinnersporet.