ULLEVAAL STADION (Eurosport.no):
Det har vært en uke med mye overgangsspekulasjoner for Sander Berge. Den spanske storklubben Sevilla har jaktet på signaturen til den talentfulle midtbanespilleren, noe som har skapt store spekulasjoner om hvorvidt spilleren har vært på vei bort fra Genk eller ikke.
Selv har 19-åringen tatt spekulasjonene med ro. Midtbanespilleren lot agentene ta seg av biten og har ønsket å vite så lite som mulig for ikke å forstyrre forberedelsene til landskampene.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 PÅ 20:57
– Man holder hele tiden en dialog med agentene sine, men jeg prøver å være minst mulig involvert i det hele. Så får jeg heller bli involvert i det om det skulle bli konkret og en realitet, men før det så vet jeg ikke for mye, sier Berge til Eurosport om den siste ukens begivenheter.
  • Jarstein mot Kroos: Se Tyskland – Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.

– Det er ikke noe jeg tenker på

Det var mandag det ble kjent at Sevilla la inn et bud på 110 millioner kroner for spilleren, men 19-åringens klubb satte en prislapp på ham på 180 millioner kroner. Etter mye spekulasjoner og spørsmål om fremtiden, ble det torsdag klart at ingen klubber ville matche priskravet fra Genk. Klubben ønsket i utgangspunktet ikke å selge nordmannen.
Om noen hadde vært villig til å innfri kravet ville Berge blitt tidenes dyreste norske fotballspiller. Prislappen Genk har satt på ham bruker han lite energi på.
– Det er ikke noe jeg tenker på. Jeg kjenner faktisk ikke til om det er en prislapp i det hele tatt, sier Berge.
– Deres holdning har vært hele veien at de vil holde på laget og kjempe i toppen i år. Jeg skjønner det fra deres side. Det er bare positivt at de vil holde på meg i dette overgangsvinduet, forklarer unggutten.

– Godt å bare kunne fokusere på hverdagen i Genk

Etter overgangen til Genk fra Vålerenga for litt over et halvt år siden har det vært litt av et eventyr i den belgiske klubben. Stortalentet markerte seg i Europa League i vinter og er takknemlig for at han har fått så mye tillit.
– Du kommer til nye miljøer og prøver å takle det på best mulig. Jeg føler at jeg har både vært heldig og dyktig på veien. Jeg har jobbet godt og tålmodig hele veien. Det har utviklet meg. Klubbene jeg har hatt på veien har gitt meg mye spilletid og erfaring, forklarer Berge.
Nå gleder han seg til å utvikle seg videre i den belgiske klubben og ta nye steg. Forhåpentligvis skjer det uten overgangssnakk de neste ukene, men til vinteren kommer det et nytt vindu.
– Det blir godt å bare kunne fokusere på hverdagen i Genk. Det er bra, avslutter stortalentet.
  • Jarstein mot Kroos: Se Tyskland - Norge mandag klokken 20.00 på Eurosport Player og TVNorge.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 PÅ 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 PÅ 07:53