DUBLIN/OSLO (Eurosport.no):
Det var en rørt og glad Nicklas Bendtner som traff Eurosport.no etter at VM-billetten ble sikret med 5-1 mot Irland i går kveld.
– Kvelden har vært fantastisk. Fullstendig fantastisk. Det er en helt, helt spesiell følelse jeg står med her nå. Det å spille Danmark tilbake til et VM er helt vilt. Og noe vi virkelig har fortjent, sier Bendtner til Eurosport.no
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 KLOKKEN 19:10

– Sannsynligvis mitt største år personlig

Bendtner kom til Trondheim og Rosenborg etter mislykkede opphold i Wolfsburg og Nottingham Forest, hvor han ble fristilt før kontrakten gikk ut.
Det gikk faktisk så langt at han vurderte å legge opp.
– Det har vært en lang reise. Mange folk har hatt mange meninger og dømt meg nord og ned. Så det å stå her etter den sesongen vi har hatt i Rosenborg og med en VM-billett er fullstendig fantastisk.
– I Nicklas Bendtners fotballkarriere - hvor stort er året 2017?
– Veldig stort. Personlig sannsynligvis mitt største. Med tanke på alt som har skjedd utenfor banen, som folk ikke vet så mye om, gjør det enda større. Rosenborg har gitt meg en helt spesiell følelse, og jeg vil alltid ha et spesielt forhold til klubben. Menneskene der har hjulpet meg opp og frem til dit jeg er i dag. Å komme tilbake til «eliten» har vært utrolig godt, sier han til Eurosport.no

Forhandlet til seg straffe

Bendtner fikk æren av å avslutte den danske festen i går kveld. For på stillingen 4-1 skaffet 29-åringen straffespark i siste spilleminutt. Lagets faste straffeskytter, Christian Eriksen, hadde allerede scoret hat trick, og øynet sitt fjerde mål for kvelden.
Slik gikk det imidlertid ikke. For når dommeren blåste i fløyta, var det Rosenborg-spissen som stod klar.
– Den skulle jeg ta, uansett. Christian hadde allerede scoret hat trick, så da var det min tur. Den krevde litt forhandlinger, men jeg fikk den til slutt, flirer Bendtner.
Og 29-åringen gjorde - som vanlig - ingen feil fra krittmerket.
– Den var iskald, som vanlig, ler han.

Rolig feiring

– Og nå skal det vel feires?
– Jeg har ikke så mye tid til å feire. Nå har vi kamp mot Viking på søndag.
– Du har blitt altfor seriøs du, Nicklas?
– Nei, det vil jeg ikke si, hehe. Man skal selvfølgelig feire litt. Det blir nok en liten tilstelning i morgen sammen med mine nærmeste.
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 KLOKKEN 19:04
EM
Eriksen er våken og sendt til undersøkelser ved Rigshospitalet
12/06/2021 KLOKKEN 17:01