Sandvika (Eurosport.no):
Med Joshua King ute er det store spørsmålet før kampen mot Tsjekkia hvem som skal score målene. Helt på topp tok Lars Lagerbäck ut Alexander Søderlund, Tarik Elyounoussi, Bjørn Maars Johnsen og Eliteseriens målkonge Ohi Omoijuanfo. De to førstnevnte har til sammen ti mål på 68 landskamper. De to andre er helt ferske og uprøvd på dette nivået.
Kampen om de to spissplassene er hard og vidåpen før lørdagens kamp i en VM-kvalifisering der Norge kun har scoret fem mål på fem kamper. Fire av de kom mot San Marino, mens Norge har gått målløs tre ganger.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Det får være opp til Lars. Vi har meg, Tarik, Ohi og Bjørn. Det blir spennende å se hvem som trekker det lengste strået, sier Alexander Søderlund til Eurosport.
Se Norge - Tsjekkia på TVNorge og Eurosport Player lørdag klokken 20.00.

– Jeg er som en liten unge

St. Etienne-proffen er den med nest flest landskamper etter Tarik, men føler ikke at han automatisk er neste mann i rekken i Kings skadefravær. Spissen har ikke scoret i fransk fotball siden kampen mot Croix i den franske cupen i januar.
– Nå har jeg ikke levert på fantastisk nivå. Det er veldig åpent, men samtidig føler jeg at jeg har mer å bidra med når jeg kommer i form og får trent litt mer over tid. Det har jeg gjort nå. Jeg føler meg ok. Jeg blir selvfølgelig skuffet om jeg ikke får spille, forteller Søderlund til Eurosport.no.
Han har ikke vært fornøyd med det han presterte i Frankrike forrige sesong. Strekkskader og akillesskader ødela mye av sesongen. Iveren etter å komme tilbake har ødelagt mye for 29-åringen.
– Jeg er som en liten unge, sier spissen.
– Jeg har vært for mye skadet. Skal du spille på det nivået må du være 100 prosent. Hvis ikke gjør du det ikke bra. Det har vært litt for mange kamper der jeg ikke har vært i godt nok slag, så har det vært noen innimellom der som har vært bra. Jeg føler at jeg har vist at jeg kan på det nivået, men jeg skulle ønske at jeg har levert bedre enn det jeg har gjort, sier han.
Saken fortsetter under bildet.

Tarik

Foto: Scanpix

– Han er stor, sterk og kan score mål

Tarik Elyounoussi synes det er spennende å bli utfordret av debutantene Bjørn Maars Johnsen og Ohi Omoijuanfo.
– Det synes jeg er sunt for gruppen. Det er sunt for alle at det kommer noen å banker på og viser seg frem. Det viktigste for landslaget er at vi skal ha de beste. De som kan utrette noe. Det er opp til Lars å komponere det laget. Det siste er absolutt spennende å se hva vi får til med de spillerne, sier Elyounoussi til Eurosport.no.
Lagerbäck var hemmelighetsfull på tirsdagens pressekonferanse. Svensken var lite snakkesalig om valg av spisser og holder kortene tett til brystet. På tirsdagens korte spillesekvens ble Ohi og Søderlund drillet sammen, mens Elyounoussi og Maars Johnsen spilte sammen på topp. Det kan man lese lite ut av ifølge landslagssjefen.
– Vi har visse tanker på hvordan startelleveren vil se ut. Nå vil jeg se ut hvordan treningene ser ut. Hvordan vi setter opp laget i dag har relativt lite om hvordan startoppstillingen er mot Tsjekkia, sier han på spørsmål fra TV 2.

– King er nok savnet

Elyounoussi synes det er synd at King ikke er med etter den sterke sesongen i Premier League for Bournemouth. Han tror Kings prestasjoner kunne inspirert landslagstroppen.
– Det blir en svekkelse, men samtidig synes jeg at vi har gode spillere som kan tre inn. Det bli spennende å se hva Bjørn kan få til. Når Søderlund er i form vet vi at han kan utrette. Han er stor, sterk og kan score mål. Ohi har kommet fra en god opplevelse i Eliteserien. Han har gjort bra med mål. Så likevel er jeg optimist på at det kan bli mål både på lørdag og tirsdag, forteller angriperen.
Tross fraværet er han glad for at King endelig har fått ut potensialet.
– Han er en stor, svær spiss. Han har alltid vært spennende. Kan skape noe på egenhånd. Nå har han klart å finne nettmaskene de siste årene. Det er gledelig for både ham og oss ikke minst. Han er en fin fyr utenfor banen. Vi liker å ha ham med på samling. Han er nok savnet, sier Elyounoussi.
– Hvor bra er det han har gjort denne sesongen?
– Jeg hadde håpet at han skulle ta Ole Gunnar og få den siste der, men jeg er mektig imponert. Jeg har alltid trodd at han har noe i seg. Han har høyden, han har kraften, egentlig så har han alt, men han har ikke klart å få det ut. Derfor var det ekstra gøy at det fungerte i år. Ikke minst i et lag som Bournemouth, som ikke er noe topplag. Å score så mange mål der, det står respekt av det. Jeg hadde alltid håpet på at han skulle få ut potensialet. Det gjorde han i år, forteller angriperen.
Se Norge - Tsjekkia på TVNorge og Eurosport Player lørdag klokken 20.00.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40