Finland – Island 1-0
Lars Lagerbäck fikk sin første seier som norsk landslagssjef fredag kveld. Kanskje var det noen islendinger som savnet svensken et døgn senere.
Island kunne riktignok gå til topps i gruppe I med poeng mot Finland (gruppeleder Kroatia mot Kosovo 20.45), men slet voldsomt på fremmed gress. Lite minnet om magien de skapte under sommerens EM da de kom til semifinale etter å ha slått England.
EM
Hareide om Eriksen: – Utrolig lettet
12/06/2021 PÅ 19:10

Finsk frisparkperle

Det var dog lite de kunne gjøre med matchvinnerscoringen til Finland. Alexander Ring gjorde seg klar fra rundt 27 meter, og skrudde ballen i krysset via tverrliggeren. Rett og slett en strålende prestasjon av finnen.
– Du store all verden, utbrøt Eurosport-kommentator Jørgen Klem da ballen ble limt inn i mål.
(saken fortsetter under)
Scoringen kom før åtte spilte minutter, men Island klarte aldri å svare på de over 80 gjenstående minuttene. Björn Bergmann Sigurdarson ble kastet inn i håp om scoring, men selv ikke Moldes toppscorer klarte å score mot klubbkompis Joona Toivio.

Reagerte på stygg stempling

Kanskje kunne ting ha vært annerledes dersom islendingene hadde fått viljen sin. Finske Robin Lod klemte til i en duell før halvtimen var passert og traff leggen til Alfred Finnbogason. Islendingen ble liggende å vri seg i smerter etter stemplingen, men ble kun straffet med det gule kortet.
(saken fortsetter under)
Det fikk Aaleunds Aron Thrándarson til å komme med et verbalt angrep mot dommeren.
– Fuck off, dommer, alltid rødt, skrev islendingen på Twitter.
Aalesund-spilleren har kun to landskamper for Island, men er åpenbart engasjert underveis i kampene. Også Eurosport-kommentator Klem mente at Lod burde vært sendt av banen.
– Han trekker aldri beinet fra seg. Det er bare å få frem den andre fargen på kortet når du gjør sånn. Det er bevisst. Han fullfører, mente Klem.
I stedet ble Island redusert til ti spillere da innbytter Rúrik Gíslason fikk sitt andre gule kort.
Finnene tok en svært sterk 1-0-seier.
Saken oppdateres!
EM
– Spillerne har snakket med Christian
12/06/2021 PÅ 19:04
EM
Eriksen er våken og sendt til undersøkelser ved Rigshospitalet
12/06/2021 PÅ 17:01