Populære sporter
All sport
Vis alt

Hareide: – Ikke et direkte mareritt, men...

Stian Thelen

Oppdatert 12/10/2017 klokken 19:53 GMT+2

Åge Hareides Danmark er seedet i playoff. Nå forteller nordmannen hvem han helst ikke vil møte.

Åge Hareide

Foto: Scanpix

Irland, Nord-Irland, Sverige og Hellas. Det er motstanderne Åge Hareide og Danmark kan trekke i playoff til VM.
Danskene er to kamper unna et eventuelt VM i Russland neste sommer. Nå forteller Hareide hvem han helst ikke vil møte i playoff i november.
– Det er ingen som er et direkte mareritt, men jeg synes Sverige er et veldig bra lag når de er på sitt beste, sier Hareide til Expressen.
Nordmannen legger ikke skjul på at han regner Sverige som den tøffeste motstanderen Danmark kan få i playoff. Hareide mener Andersson må få anerkjennelse for jobben han har gjort med landslaget. Spesielt etter at stjernespilleren Zlatan Ibrahimovic ga seg.
– Sverige har utviklet et kollektiv under Janne Andersson. Det har gjort laget litt annerledes, samtidig som man har toppspillere i mange land. Emil Forsberg har vært fantastisk synes jeg, mens Marcus Berg er en god spiss, Andreas Granqvist er dyktig og de har en sterk i keeper i Robin Olsen, sier forteller danskenes landslagssjef.
Hareide tror ikke at Irland, Nord-Irland eller Hellas vil være enkle motstandere, men tror disse nasjonene er mer avhengig av at laget fungerer optimalt enn Sverige for å kunne ta rotta på Danmark.
– Jeg tror de andre lagene er mer ujevne. Irland og Nord-Irland har en veldig fysikk i sitt spill og det er vanskelig å møte de. Likevel savner de en dimensjon i spillet sitt, mens Sverige har en helhet som jeg mener de andre ikke har. Så har jeg sett Hellas for lite. De har vist seg å være sterke hjemme. Da jeg studerte EM i Frankrike ser man at den defensive organiseringen har vært det primære for de fleste landslag som ikke har den høye individuelle spisskompetansen, som ikke har en Christian Eriksen eller Emil Forsberg som kan avgjøre på egenhånd og være den store forskjellen, sier Hareide til Expressen.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame