– Kvinnene skal ikke ha dårligere rettigheter enn oss fordi de er kvinner. Derfor tilbyr vi å avstå fra 500.000 (danske) kroner i året. Kravet er at DBU gir kvinnelandslagets spillere de samme rettighetene som vi har, sier Danmark-kaptein Simon Kjær i en pressemelding sendt ut av den danske spillerforeningen.
Pengebeløpet tilsvarer 631.000 norske kroner.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
5 TIMER SIDEN
Lørdag ble det klart at forhandlingene mellom Danmarks kvinnelandslag og landets fotballforbund (DBU) hadde brutt sammen. Spillerforeningen krever at de kvinnelige spillerne skal betraktes som arbeidstakere når de er på landslagsoppdrag.
DBUs mediesjef Jakob Høyer anerkjenner herrelandslagets tilbud, men sier det ikke får i gang nye forhandlinger.
– Dette handler ikke bare om penger, men om prinsipper. Vi nærmer oss hverandre økonomisk. Det anerkjenner vi, men vi vil ikke være arbeidsgivere. Det skal stå soleklart i den nye avtalen, sier Høyer.
Danmarks fotballkvinner tok EM-sølv i sommer. Fredagens planlagte landskamp mot EM-vinner Nederland ble avlyst på grunn av den pågående konflikten. DBU risikerer å måtte sette sammen et lag uten landets stjerner i tirsdagens bortekamp mot Ungarn i VM-kvalifiseringen.
Forbundet håper spillerne kan gå med på en midlertidig avtale.
– Skal dette laget spille tirsdagens kamp, er det nødvendig at spillerne skriver under den midlertidige avtalen. Så får vi forhandle om den nye avtalen sammen med LO og DIF (Danmarks idrettsforbund) etterpå, opplyser Høyer.
(©NTB)
Fotball
Var på prøvespill hos Chelsea – nå jakter unggutten spilletid på øverste nivå
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Flo henter landslagsspiller til Sogndal
7 TIMER SIDEN