Graham Hansen er eneste norske spiller på toppnivå på kvinnesiden i spansk fotball. Hun forteller at laget ikke har tatt endelige stilling til om det skal støtte streiken, men sier hun personlig stiller seg bak krav for bedre rettigheter, anseelse og lønnsvilkår i spansk fotball.
– Dette gjelder blant annet rettigheter ved sykdom og arbeidstid og anseelsen til damfotballen, sier Graham Hansen til NTB.
OBOS-ligaen
Midtbanetalentet klart for OBOS-klubb
4 TIMER SIDEN

Lange forhandlinger

Tirsdag møttes 200 spillere i Madrid og over 90 prosent stemte for å gå til streik. Den vil trolig starte 16. november, ifølge David Aganzo i spillernes organisasjon AFE.
Barcelonas spillere skulle etter det NTB forstår ta stilling til streikespørsmålet på et møte onsdag kveld.
Forhandlingene om en kollektiv avtale har pågått i hele år. Ifølge The Guardian dreier det seg i første rekke om innholdet i deltidskontrakter mange spillere er omfattet av.

Minimumslønn

AFE har krevd at minimumslønnen for dem med fulltidskontrakter skal økes fra 160.000 til 200.000 kroner per år.
Størst strid har det likevel stått om betalingen for deltidsarbeid. Spillerorganisasjonen vil at denne skal være 75 prosent av fulltidsarbeid, mens klubbenes organisasjon har tilbudt 50 prosent.
– Vi er fotballspillere 24 timer i døgnet, 100 prosent av tiden. Vi måtte gå til dette drastiske tiltaket. Vi må sikre framtiden vår, sier Ainhoa Tirapu, som er kaptein på Athletic Bilbao.
Graham Hansen slipper imidlertid å kjempe for en minimumslønn på 200.000 kroner. Ifølge NRK vil hun tjene seks millioner kroner over to år som profesjonell spiller i Barcelona.
Graham Hansen signerte for den katalanske klubben i mai i år.
(©NTB)
Fotball
Var på prøvespill hos Chelsea – nå jakter unggutten spilletid på øverste nivå
5 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Flo henter landslagsspiller til Sogndal
6 TIMER SIDEN