Foto: Øystein Grønvold/NTF
Ullevaal (Eurosport.no):
Guro Reiten (24) ble søndagens store prisvinner da Fotball-Norge ble hedret på Fotballfesten søndag. 24-åringen kunne etter kvelden fylle på troféskapet med prisen for årets spiller, årets toppscorer og årets mål i Toppserien.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
2 TIMER SIDEN
I intervjusonen mellom prisene gjentok Reiten løftet om å bli værende i LSK til Champions League-kvartfinalene mot Barcelona i mars.
– Jeg har landet på at det er best for meg å fortsette i Lillestrøm en periode til, så får vi se hvor lenge, sa Reiten til Eurosport.no.
Landslagstrener Martin Sjögren har tidligere advart norske spillere om å forlate det trygge og sikre for mer ukjent farvann før sommerens VM-sluttspill i Frankrike.
Den advarselen tar også Reiten til etterretning, og et salg vil dermed trolig ikke finne sted før etter sluttspillet.
– Det kommer kvartfinaler i Champions League og et VM, og der har jeg lyst til å være god. Da vet jeg hva jeg får i Lillestrøm. Det er ikke mange månedene til oppkjøringen til mesterskapet starter, sier hun.
Samtidig sitter Reiten på en kontrakt som går ut i 2020, så hvis LSK skal cashe inn, kan klubben heller ikke vente for lenge.
– Jeg har alltid hatt en drøm om å spille i utlandet og prøve noe annet enn Toppserien, men så være et bra tilbud og et tilbud som passer meg. Jeg vet ikke hvilken klubb det er ennå, smiler hun lurt.
Se intervjuet med Reiten her (saken fortsetter under):
Hege Riise, som også ble hedret med prisen som årets trener etter det overlegne seriemesterskapet med LSK-kvinner, setter naturligvis pris på å ha toppscoreren med til de historiske kvartfinalene.
– Vi får se hvor stor lysten er til å komme ut og hvor fort det skjer. Hun er en fantastisk spiller som passer i mange lag. Samtidig har hun litt og jobbe med, så jeg håper vi kan holde henne et år. Frem til VM tror jeg i hvert fall at hun er her, sier Riise.

Overgangsrekord?

Reitens avskjed med norsk fotball og Toppserien er dermed bare et spørsmål om når, ikke om. En rekke utenlandske klubber har i lang tid fulgt nøye med på sunndalsøringens prestasjoner.
– Vi ser på muligheten til å få solgt våre beste spillere. Vi vil jo ikke det, vi vil være med å utvikle dem fortsatt, men lysten til å komme ut skjønner jeg at er der. Tidspunktet for når det skjer blir litt avgjørende. Vi har forhåpentligvis Champions Leauge neste år her også, så det er spennende kamper hos oss også, sier Riise.
Fotball-VM starter 7. juni 2019, og varer i nøyaktig en måned for finalistene. Et salg i perioden rundt mesterskapet kan også være gunstig med tanke på sesongoppkjøring i ny klubb. Men om det skal bli en realitet er Riise klar på at beilerne må punge ut, og det stort.
– Det er vanskelig å si hvor mye det blir, men de betaler jo mange millioner, så hvis vi legger oss på rundt to, så kanskje vi er der, smiler Riise.
Det vil i så tilfelle knuse den forrige norske kvinnelige overgangsrekorden. LSK Kvinner solgte Isabell Herlovsen til kinesisk fotball og Jiangsu i 2017 for i overkant av en halv million kroner.
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
2 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
3 TIMER SIDEN