Etter et tungt halvår er haldenseren tilbake i Groningen-elleveren. Strand Larsen har startet de siste fire kampene for den nederlandske klubben.
– For alle fotballspillere er det viktig å være i elleveren. Det har vært en tøff periode der jeg føler jeg har vært bra på trening og bra i innhopp uten å få betalt gjennom en startplass, forteller Jørgen Strand Larsen til Discovery over telefonen fra Nederland.
Eliteserien
Se høydepunktene: Bodø/Glimt slo LSK på Åråsen
11 TIMER SIDEN
Inntil nylig ble det nemlig med innhopp for Jørgen Strand Larsen. 21-åringen har ikke klart å finne tilbake til formen han hadde før han ble satt ut av en ankelskade tilbake i februar. Det har gjort at haldenseren mistet plassen på laget. Før skaden var han derimot brennhet.
21-åringen er nest raskest til å nå ti målpoeng for Groningen. Kun Erik Nevland gjorde det raskere, men etter skaden gikk det nedover for den norske angriperen. Jørgen Strand Larsen fikk ikke et eneste målpoeng etter skaden, og endte sesongen med ni scoringer og seks målgivende.
– Det var vanskeligere å komme tilbake på det nivået jeg var på før skaden. Den siste halvdelen i fjor var litt tøffere enn hva jeg hadde opplevd tidligere, sier spissen.
Det sørget for mye benkesliting, men nå har vinden snudd. Med en fast plass i elleveren, kan det derimot nærme seg en haldenser tilbake i storform. Så langt står Strand Larsen med én scoring denne sesongen, men ifølge hovedpersonen selv, peker formpilen rett vei.
– Det er bare et spørsmål om tid før den formen kommer tilbake igjen. Jeg vet at jeg har det i meg og jeg vet også at laget har det, så det handler om å få hull på byllen, fortsetter spissen.
LES OGSÅ: Nok en skadesmell for Solbakken: Eliteserie-spiller inn som erstatter

Vil kjempe seg inn på landslaget

Med en formpil som peker oppover, er det ikke utenkelig at Strand Larsen også kan bli en resssurs på landslaget.
Nå som han får rikelig med spilletid i Nederland, håper 21-åringen på å spille seg tilbake i Ståle Solbakkens planer. Jørgen Strand Larsen var opprinnelig en del av Solbakkens første landslagstropp, men meldte forfall 20. mars grunnet ankelskaden. Siden den gang har han ikke vært en del av det norske A-landslaget.
– Jeg tror mye kunne vært annerledes hvis jeg hadde gått skadefri og holdt formen inn i den første landslagstroppen til Ståle. Det er veldig mye som kunne skjedd om jeg var skadefri og hadde gått inn der, men da hadde jeg i hvert fall fått muligheten til å vise meg frem. Det er det jeg er mest irritert over nå, forteller Strand Larsen.
Nå har den unge spissen et mål om å krige seg inn igjen i varmen. Med rikelig med spilletid på klubblag, er sjansen betraktelig større enn for noen måneder siden. Likevel vil 21-åringen vente tålmodig på at muligheten dukker opp.
– Målet nå er å bli tatt ut en gang i fremtiden. Om det er til neste samling eller om det er to år til, har ikke så mye å si. Jeg vil fortsatt være ung hvis jeg skulle bli tatt ut da, sier spissen, som står med én A-landslagskamp. Jørgen Strand Larsen var en del av «nødlandslaget» som sjarmerte en hel nasjon tilbake i november, 2020.

Mange alternativer

Det har vært snakket om en norsk spisskrise etter at Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth og Joshua King alle har meldt forfall til skjebnekampene mot Tyrkia og Montenegro, men likevel er det tøff kamp om plassene.
Strand Larsen har ikke fått noen telefon fra landslagssjefen, og mener at de som nå er inne i varmen har fortjent det. Deriblant Veton Berisha og Ohi Omoujianfo, som begge spiller hjemme i Norge.
– Jeg vet at kampen om spissplassen er veldig tøff og det er veldig mange bra spillere som er i hjemlig liga. Jeg synes det er helt fortjent at de får sjansen når de leverer veldig, veldig bra i Eliteserien, sier Strand Larsen, som også trekker frem Erik Botheim som en annen god kandidat.
Sett denne?

Smerud hisset seg opp og gikk i krigen: – Var litt i ringene igjen og fightet

Strand Larsen er i stedet klar for å gi alt for U21-landslaget. Haldenseren fikk tillit fra start i begge kampene forrige samling, og ble også utnevnt til kaptein av Leif Gunnar Smerud i kampen mot Estland.
– U21 er en veldig fin plass å vise seg frem på. Hovedfokuset mitt er der nå, og så er det mer langsiktige målet å kjempe seg inn på landslaget. Vi får se når det blir, men jeg er ganske sikker på at Ståle har kikket på en del spisser, også meg, den siste tiden, forteller en motivert Strand Larsen.

Tror han vil passe inn

Jørgen Strand Larsen håper han får muligheten til å imponere landslagssjefen. Spissen tror selv at han kan tilføre det norske angrepet en ny dimensjon.
– Sånn som jeg ser på min egen spillestil og sånn som de fleste trenere ser på meg, så føler jeg at jeg er en spiller som kan hjelpe til på mye og at jeg er en spillertype som landslaget har savnet litt innimellom, sier han.
– Jeg er mer et oppspillspunkt og en som kan sette opp andre. A-landslaget har Erling (Braut Haaland) som scorer veldig, veldig mye mål og er veldig god på det, men jeg tror han også kunne ha godt av enda flere spillere som kunne ha satt han opp istedenfor at det alltid skal være (Martin) Ødegaard eller de andre kreative spillerne, utdyper Jørgen Strand Larsen.
Haldenseren lar seg friste av tanken på å spille under Solbakken.
– Jeg liker måten de spiller på. Jeg tror alle ser at de kan passe inn, men jeg tror den passer veldig godt for min del, sier den 193 centimeter høye angriperen.
LES OGSÅ: Dårlig nytt for Glimt – skadesmell i gullkampen

Ikke bekymret for den dårlige sesongstarten

Selv om 21-åringen endelig er tilbake som fast inventar på topp for Groningen, har det ikke bare vært rosenrødt å spille med den grønne og hvite drakten denne sesongen. Etter åtte spilte kamper har Groningen sanket fattige åtte poeng og ligger på 15. plass i ligaen. Det bekymrer dog ikke Jørgen Strand Larsen nevneverdig.
– Alle lag går gjennom en dårlig periode. Det er litt kjipt at det kommer i starten av sesongen, men jeg er helt sikker på at det kommer til å snu, sier den norske spissen selvsikkert.
Groningen har blant annet fått en spiller utvist i tre strake kamper denne sesongen. To av kortene har blitt fjernet i etterkant, og det er dermed lov å håpe for de grønnhvite at lykken snart vil snu. Og om den gjør det, håper Strand Larsen på å nærme seg tallene fra fjorårssesongen.
– Jeg tror hovedambisjonen er å gjøre det bedre som lag og individuelt. Forrige sesong endte jeg med 15 målpoeng, og da er målet å toppe det i år. Det blir ikke lett med starten vår, men når vi får hull på byllen kan det komme skikkelig, sier spissen optimistisk.
Den norske angrepsspilleren har allerede åpnet målkontoen for denne sesongen. Mot Cambuur leverte han et ellevillt brassespark som endte opp med å gå viralt.
– Kan vi forvente oss flere sånne fremover?
– Da blir jeg ikke i Groningen lenge! ler Strand Larsen
Sett denne?

Denne landslagselleveren mener ekspertene at Solbakken bør velge

Eliteserien
Se høydepunktene: Vålerenga banket Strømsgodset
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hyller midtbanejuvelens sesong: – Kanskje Bodø/Glimts beste
12 TIMER SIDEN