Ligaen vil ha gruppespill med tre grupper à seks lag og en med åtte lag i ESPNs anlegg i tilknytning til Disney World. De to beste i hver gruppe går så videre til utslagsrunder med kvartfinaler, semifinaler og finale.

Det melder både ESPN og The Athletic. Ligaen har informert klubbene om planen, som omfatter smittevernprotokoll for trening og kamper. Fortsatt gjenstår forhandlinger mellom MLS-ledelsen og spillerforeningen om detaljer.

Eliteserien
Slik forbereder NFF seg på snøkaos: – Ikke bekymret for været
13 TIMER SIDEN

Kampene skal spilles uten tilskuere.

Teller i serien

Også basketballserien NBA vurderer å bruke anlegget i Florida til å komme i gang igjen etter viruspandemien. Delstatsguvernør Ron DeSantis har ønsket idrettsligaer velkommen etter å ha lettet på smitteverntiltakene.

MLS-planen medfører at lagene vil samles i Orlando i midten av juni og starte oppkjøring til kamper i juli. Hvert lag får minst fem gruppekamper som skal telle i ligaens seriespill dersom den ordinære sesongen kan fullføres. Cupkampene skal ikke telle i MLS-tabellen.

Karantene

Alle lag skal teste spillere og støtteapparat tre dager før avreise til Orlando, og de som eventuelt tester positivt får ikke reise. Lagene skal etter ankomst holdes i karantene i et hotell i en uke.

Det vil bli gjennomført nye tester før kampene star til, og de som tester positivt plasseres i karantene.

Ifølge ESPN er spillerrepresentanter bekymret dels over hvor skjermet de vil være fra kontakt med for eksempel hotellansatte, og dels over utsikten til å være atskilt fra sine familier i inntil 10 uker.

(©NTB)

Fotball
Reagerer på Lagerbäcks angivelige utspill: – Barnehagementalitet
15 TIMER SIDEN
Fotball
«Tokki» etter å ha herjet med Barcelona: – Alltid trodd jeg hadde nivået inne
17 TIMER SIDEN