Fotball

Vil kickstarte sesongen igjen med turnering i Orlando

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Ronny Deila

Foto: Getty Images

AvEurosport
22/05/2020 på 18:06 | Oppdatert 22/05/2020 på 18:06

Den nordamerikanske fotballserien MLS har lagt fram planer om å starte opp sesongen igjen med en turnering i Orlando for samtlige klubber.

Ligaen vil ha gruppespill med tre grupper à seks lag og en med åtte lag i ESPNs anlegg i tilknytning til Disney World. De to beste i hver gruppe går så videre til utslagsrunder med kvartfinaler, semifinaler og finale.

Eliteserien

Kotengs trenerliste er blitt kortere: – Tror vi har en løsning ganske snart

FOR 32 MINUTT SIDAN

Det melder både ESPN og The Athletic. Ligaen har informert klubbene om planen, som omfatter smittevernprotokoll for trening og kamper. Fortsatt gjenstår forhandlinger mellom MLS-ledelsen og spillerforeningen om detaljer.

Kampene skal spilles uten tilskuere.

Teller i serien

Også basketballserien NBA vurderer å bruke anlegget i Florida til å komme i gang igjen etter viruspandemien. Delstatsguvernør Ron DeSantis har ønsket idrettsligaer velkommen etter å ha lettet på smitteverntiltakene.

MLS-planen medfører at lagene vil samles i Orlando i midten av juni og starte oppkjøring til kamper i juli. Hvert lag får minst fem gruppekamper som skal telle i ligaens seriespill dersom den ordinære sesongen kan fullføres. Cupkampene skal ikke telle i MLS-tabellen.

Karantene

Alle lag skal teste spillere og støtteapparat tre dager før avreise til Orlando, og de som eventuelt tester positivt får ikke reise. Lagene skal etter ankomst holdes i karantene i et hotell i en uke.

Det vil bli gjennomført nye tester før kampene star til, og de som tester positivt plasseres i karantene.

  • Les også: Går langt i å avfeie Eliteserie-retur for Glesnes

Ifølge ESPN er spillerrepresentanter bekymret dels over hvor skjermet de vil være fra kontakt med for eksempel hotellansatte, og dels over utsikten til å være atskilt fra sine familier i inntil 10 uker.

(©NTB)

Eliteserien

Kun én scoring på sju kamper for FKH-duoen: Avfeier spissproblem

FOR EIN TIME SIDAN
Fotball

– Det har vært en tøff periode, men nå ser jeg bare fremover

FOR 2 TIMAR SIDAN
Relatert
Fotball
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen