Barcelona, Girona og La Liga har søkt det spanske fotballforbundet om tillatelse til å flytte kampen mellom de katalanske klubbene til USA.
Kampen mellom de to klubbene, der Girona har «hjemmekamp», vil i så fall bli spilt på Miamis Hard Rock Stadium 26, januar, skriver BBC.
For at kampen skal kunne flyttes må dette godkjennes av Spanias fotballforbund (RFEF), Det amerikanske fotballforbundet, UEFA og Concacaf.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
EN TIME SIDEN
Nylig bekreftet La Liga at det årlig skal spilles én seriekamp på andre siden av Atlanteren. Dette som en del av en ny 15-årsavtale mellom den spanske toppdivisjonen og det amerikanske medieselskapet Relevent.
Planene har høstet mye kritikk. Både Spanias fotballforbund og den spanske spillerforeningen har vært skarp i tonen, og også presidenten i RFEF, Luis Rubiales gått hardt ut mot planene om å flytte en La Liga kamp til USA.
I søknaden om å spille Girona - Barcelona i Miami heter det at det er kommet til enighet om en kompensasjon til Gironas supportere med sesongbilletter.
1500 gratis flyreiser til Miami blir tilbudt til de med sesongbillett. De kan velge mellom å overnatte helgen i USA eller ta flyet tilbake direkte etter kamp.
De som ikke ønsker å reise vil bli tilbudt gratis billetter til bortekampen mot Barcelona 23. september og 20 prosent på sesongbilletten. Supportere som ikke ønsker noen av alternativene vil få 40 prosents avslag på deres sesongbillett.
(©NTB)
Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
3 TIMER SIDEN