KONGSVINGER (Discovery):
Kongsvinger - Viking 0-2
Fotball
Rogne klar for ny klubb
14 TIMER SIDEN
To scoringer tidlig i begge omganger sørget for Viking-avansement i cupen. I kvartfinalen møter de KFUM Oslo, etter Oslo-klubben slo Brann 1-0.
– Vi straffer dem i starten av begge omgangene, så vi er glade for å få en kvartfinale. Det høres ut som det blir Oslo, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til Discovery.
– Vi er flinke i det høye presset, og så synes jeg vi mistet bittelitt kontroll i deler av andre omgang. Kongsvinger er et bra lag, og det er en spennende fotball de spiller. Så lenge vi leder 2-0 føler vi oss ikke truet, og det er greit å gå videre. Det er det cupen handler om, fortsetter han.
Kongsvinger stilte heltent til cupfest på Gjemselund, men var i overkant gjestfrie med besøket. Allerede etter minuttet forærte midtstopper Fredrik Holme ballen til Veton Berisha som kunne finne rekkekamerat Zlatko Tripic.
Sistnevnte hadde få problemer med å omsette gratissjansen til mål alene med keeper, og dermed en drømmestart for gjestene før det var spilt 30 sekunder.
Kongsvinger ga imidlertid ikke opp av den grunn, og det kunne fort stått 1-1 etter om lag ti minutter, da Brage Berg Pedersen kom seg fri og avsluttet like utenfor på en stor sjanse for hjemmelaget.
Snaue ti minutter før pause rullet Viking opp et fint angrep som endte med at den offensivt anlagte venstrebacken Shane Pattynama avsluttet fra litt spiss vinkel. Den forsvant forbi på feil side av stolpene, sett med Viking-øyne.
Etter pause fikk Kongsvinger en tilsvarende skrekkelig åpningen på omgangen som i den første. En klarering med hodet fra keeper August Strömberg havnet i beina på Niklas Sandberg. Han slo inn foran mål der Veton Berisha elegant hoppet over ballen og lot den passere til Samuel Fridjonsson.
Innbytteren, som kom inn i pausen, kunne enkelt sette inn 2-0 og doble ledelsen for bortelaget bare sekunder ut i økt nummer to.
– Jeg tror det var det første touchet hans, så det var greit å sette den i mål. Det gjorde at vi fikk det andre målet vi ønsket å gå for. Vi kontrollerer ikke inn, men greit å gå videre, sier Viking-trener Aarsheim.
For det ble noen store muligheter for hjemmelaget, og tre ganger i løpet av et minutt skapte KIL store sjanser til å redusere, uten å evne å stokke beina eller få godt nok treff på avslutningene.
Skapte sjanser gjorde også Viking, og den største kom etter et flott angrep, som Sandberg avsluttet utenfor alene med Strömberg.
Kongsvinger lyktes med å sette et visst press på laget fra nivået over utover i den andre omgangen, men manglet det siste lille for å skape tellende resultat, samtidig som Viking gjorde sitt for å drepe kampen og initiativet.
– En kamp vi stort sett kontrollerer. Det var litt slurvete siste 20, og det kunne blitt farlig, men stort sett fornøyd. Vi kontrollerer som vi skal og fikk tidlig mål i begge omgangene, som gjør at vi får en ekstra boost, sier Markus Solbakken, til Discovery.
Han spilte hele kampen på Vikings midtbane, med sin far, landslagssjef Ståle Solbakken, på tribunen.
Den tidligere HamKam-treneren har aldri lagt spesielt skjul på sitt forhold til Kongsvinger, om enn med glimt i øyet ved mange anledninger.
– Din far har vel stort sett fast sete på borteseksjonen på Gjemselund. Hva er ditt forhold til Kongsvinger?
– Det er en klubb jeg har vokst opp til ikke å like. Det er alltid gøy å komme hit og slå Kongsvinger. Det har vært morsomme oppgjør her med HamKam og nå Viking, så det var deilig, sier Markus med et smil.
– Litt ekstra i dag?
– Ja, jeg kjenner det er ekstra deilig å slå KIL.
Slik stilte lagene:
Kongsvinger: Strömberg - Murray, Steiring, Holmé, Grodås - Gjerstrøm, Grundt, Tangen Vinjor, Hoel Andersen - Langrekken, Pedersen.
Viking: Østbø - Sebulonsen, Stensness, Brekalo, Pattynama - Tangen, Solbakken, Løkberg - Tripic, Berisha, Sandberg.
Dette ble resultatene i de andre kampene:
KFUM Oslo - Brann 1-0
Sandnes Ulf - Start 2-0
Raufoss - Strømsgodset 1-1 (Straffer 5 - 6)
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
16 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
21 TIMER SIDEN