Sist sesong hadde Moe og hans elever en imponerende reise i Uefas europaliga. Den stoppet til slutt med 2-3-tap sammenlagt mot spanske Granada i åttedelsfinalen.
I oppgjørene i cupspillet måtte Molde spille sine hjemmekamper uten publikum på spansk jord. Moe gleder seg over at torsdagens duell hjemme mot det sveitsiske topplaget Servette går foran 2000 tilskuere.
– Det er en av tingene vi har pratet om, at vi har gledet oss skikkelig til dette. Det å få komme tilbake hit, til fortet vårt, ser vi fram til. Og at vi har fått tilskuere igjen er med på å hjelpe oss, sa Moe til NTB på onsdagens pressekonferanse foran kampen.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
27 MINUTTER SIDEN

Selvtillit

Molde har vist solid form på hjemmebane denne sesongen og møter et lag som er utenfor sesong. Også det kan det være mulig å dra nytte av, håper treneren.
– Før vi starter vil jeg si at det er 50/50. Servette ser ganske bra ut, så over to kamper er det ganske åpent. Men det er så klart en fordel å være i sesong, og forhåpentlig kan vi bruke det til vår fordel. Men vi må også gjøre oss fortjent til det, sier Moe.
– Hva blir nøkkelen til å vinne?
– Her hjemme er vi fulle av selvtillit. Vi ønsker å være oss selv, være tøffe i trynet og gjøre det vi er best til. Vi vil ha ballen, være hurtige med ballen og angripe rom de gir ifra seg, fortsetter han.

Høyt press

Moe har studert Servette i treningskamper og sett på hvordan laget spilte sist sesong. Han så et lag som presser høyt i banen, er tro mot sin spillemåte og har flere gode spillere.
– Jeg synes helt ærlig at de er bedre med ball enn uten, som kanskje er ganske likt oss. Jeg tror det blir ganske underholdende å se på. De liker å stå høyere i banen enn det mange norske lag gjør mot oss, og jeg tror det vil passe oss rimelig bra.
– Samtidig blir det tøft. Vi må gjøre oss fortjent til de rommene vi ønsker, og vi må være den beste utgaven av oss selv. Det handler om å ha dagen, særlig mot lag vi ikke har møtt før.

Norsk kvartett

Molde er et av fire norske lag som torsdag spiller i 2. kvalifiseringsrunde til conferenceligaen. De øvrige tre lagene åpner med bortekamp i dobbeltmøtene som avsluttes neste torsdag.
Både Rosenborg og Bodø/Glimt reiser til Island for å møte henholdsvis Hafnarfjördur og Valur, mens Vålerenga spiller mot tøffe Gent fra Belgia.
Mellom kampene i den kommende runden spilles 1. runde i NM. Det kan gi behov for rotasjon i lagene og muligheter for «nye» spillere i aksjon i cupkampene.
– Jeg kan være ærlig å si at Europa er viktigere for oss enn cupen. Så hvis jeg må gjøre prioriteringer, heller det nok mot at vi gjør dem i cupkampen. Men i utgangspunktet er det ingen grunn til at vi ikke skal klare begge deler, sier Moe til NTB.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
27 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
28 MINUTTER SIDEN