Den danske storklubben var høyt oppe etter den kruttsterke 2-1-seiren over Bordeaux i Frankrike i forrige gruppekamp, men torsdag fikk FCK et solid tilbakeslag.
Jan Matousek ble matchvinner med sin scoring like etter pause. De tsjekkiske gjestene hadde også sjanser til å doble ledelsen i Parken.
Med tapet falt FCK ned til tredjeplass i gruppe C etter tre av seks kamper. Københavnerne står med fire poeng. Zenit St. Petersburg topper med sju etter 2-1-seieren over Bordeaux hjemme i Russland. Slavia Praha er tabelltoer med seks poeng.
Eliteserien
Frustrert etter marerittomgang: – Ekstremt vondt
3 MINUTTER SIDEN
– Vi er i en svært vanskelig situasjon nå. Vi visste på forhånd at det ville bli avgjort på små marginer og at det blir svært tett i denne gruppen. Vi står overfor en massiv kamp i Praha. Samtidig håper jeg på at Bordeaux tar poeng fra Zenit, men fire poeng halvveis er ikke dårlig, sa FCK-trener Ståle Solbakken.
– Vi spilte ikke dårlig, og jeg er glad for det vi gjorde i første omgang. Slavia er et godt lag og er i god form. De har tatt mange poeng i hjemlig liga, la Solbakken til.
FCK møter Slavia igjen i Praha i neste runde. Deretter er det bortekamp mot Zenit, mens Bordeaux venter hjemme i Parken 13. desember.
(©NTB)
Eliteserien
Snakket på seg gult kort: – Flau over sin egen feil
6 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Tror nesten ikke sine egne øyne når de ser Brann-keeperens tabbe
20 MINUTTER SIDEN