DRAMMEN (Eurosport.no):
Strømsgodset tangerte en skrekkelig klubbrekord da de tapte 0-2 for Vålerenga på søndag.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
11 TIMER SIDEN
Det var fjerde gangen drammenserne har gått seks hjemmekamper på rad uten seier i den norske toppdivisjonen, i en og samme sesong.
Forrige seier kom borte mot Haugesund 16. august.
Siden den gang har de tapt tre kamper og spilt seks uavgjort.
– Uavgjort er verre enn å tape. Det er ufattelig tungt. I fem av de seks kampene burde vi ha vunnet. Vi var heldige som fikk med oss ett poeng mot Brann, men det er tungt at vi ikke klarte vippe de andre til vår fordel. Det er poengene som teller i fotballen. Der er vi nødt til å bli bedre, sier Johan Hove til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen.

Disse Brann-spillerne mener Bernt Hulsker er gode nok for gull i 2021

– Udyktige, urutinerte og for lite kyniske

Hadde Strømsgodset vunnet halvparten av kampene der det endte uavgjort, ville plassen i Eliteserien vært mer eller mindre trygg. I stedet har de nå blandet seg inn i nedrykksstriden.
Det skjer for andre år på rad.
– Vi kan si at vi har fått litt dårlig betalt, men vi har også vært udyktige. Kanskje også urutinerte og for lite kyniske. Det er noe vi må lære av. Og så er det fortsatt kamper igjen, sier Hove, som ikke ønsker å gå ut offentlig med konkrete eksempler på hva det er som ikke funker.
– Men, vi er nødt til å ha høy takhøyde for å ha en prestasjonskultur i Godset. Det er rett og slett noe hver enkelt må tåle å ta imot, så må vi bruke det konstruktivt, legger han til.

Oppmuntres av VIF-kampen

Godset-trener Henrik Pedersen er også fullstendig klar over at de lever farlig poengmessig. Han oppmuntres imidlertid av hvordan de har spilt, og bruker VIF-kampen som eksempel.
Ifølge Pedersen var Godset innom VIFs sekstenmeter 22 ganger, sammenliknet med VIFs 21 ganger. Osloklubben scoret to ganger, mens drammenserne ikke scoret noen mål.
– Det er selvfølgelig frustrerende og noe vi jobber med. Det har nok vært problemet i de andre kampene også. Jeg hater å tape. Jeg hater å spille uavgjort. Vi snakker veldig mye om hva vi kan lære av en kamp som mot Vålerenga. Hva må til for at vi kan konkurrere med de beste? Hva er det neste skrittet for å forhindre baklengs og spesielt: Hva skal til for at vi scorer flere mål? spør han retorisk til Eurosport.nos reporter.
Saken fortsetter under videoen.

Derfor mener han kompisen burde fått landslagsplass

– Vi må gjøre sjansene større

Når det gjelder å slippe inn mål, er Godset på bedringens vei. I løpet av de siste seks kampene har de sluppet inn sju mål, noe som normalt kunne gitt noen seire. Problemet er at de har sluttet å score, med bare fire mål på de siste seks kampene.
– Offensivt kan jeg se at vi skaper veldig mange sjanser, sånn som mot VIF. Men én av tingene vi jobber med, er å gjøre sjansen større. Vi har mange avslutninger, men ofte er ikke sjansen stor nok til at vi skal avslutte på den, forklarer Pedersen.
Han ønsker i stedet at spillerne skal ta én eller to pasninger til.
– Derfor ser vi på hvordan vi kan få flere spillere i angrep sånn at vi kan ta den ekstra pasningen før vi spiller den avgjørende pasningen, eller avslutter. Det er noen ganske konkrete ting vi jobber med, sier Pedersen.

Skeptisk til utviklingen under Pedersen

Etter at resultatene har uteblitt og Strømsgodset har rykket nærmere og nærmere nedrykksstriden, er det flere som spør seg om hva som er det virkelige problemet, og om Henrik Pedersen er mannen som kan få Strømsgodset opp på et høyere nivå.
– De mangler skarphet, det er ingen tvil om det. Moses Mawa misbruker for mange muligheter, og de har scoret veldig lite mål i det siste. Skarpheten mangler de jo, og faktum er at Henrik Pedersen ikke har klart å ta Strømsgodset veldig mye lengre på et år, sier fotballkommentator i Eurosport Asbjørn Myhre i podcasten Indre Bane denne uken.
Myhres kollega og Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, mener at klubben har vært for dårlige til å forsterke laget når de har hatt muligheten til det.
– De er nære ved å bryte gjennom, jeg mener fortsatt det, men de har hatt noen søppel-vinduer den siste tiden. Man har ikke klart å forsterke laget, og det er det man trenger. Man var nære ved å bryte gjennom, man hadde et ganske godt lag, men ikke godt nok lag til å vippe kampene rett vei, sier fotballekspert i Eurosport Joacim Jonsson.

Tro til spillestilen

Pedersen erkjenner at de tapte mot et bedre lag da de møtte Molde, men ser ingen grunn til at de skulle tape i de andre kampene.
– Men det skal vi lære av. Det har vært vår styrke siden jeg kom. Vi har lært av de kampene vi har spilt, sier Pedersen.
Han er klinkende klar på at ikke kommer til å endre spillstill nå som de dras inn i nedrykksstriden.
– Overhodet ikke. Jeg tror hundre prosent på det vi gjør hver gang. Det gir oss størst sjanse til å vinne fotballkamper. Det er grunnlaget vårt i å gjøre ting på. Vi skal være så effektive som mulig. Jeg er overbevist om at den måten vi spiller på, skaper best resultater og best utvikling for våre spillere, avslutter Pedersen.
Sett denne?

Bernt oppsummerer runde 23: TV-redninger, Ola Halvorsen og Reginiussen-brassespark

Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
13 TIMER SIDEN