Etter fire kamper ligger Mjøndalen på 7. plass i Eliteserien, fire poeng bak Viking som har to kamper mer. Fem mål har bruntrøyene scoret, men de har bare sluppet inn tre mål, hvorav to kom mot nevnte Viking.
– Det har vært solid bakover. Ta med Sosha også, som er i bedre form enn i fjor. Da var han ikke like stabil og overlegen som han har vært, og som han er igjen nå, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
EN TIME SIDEN
Like foran Sosha Makani spiller Markus Nakkim og Sondre Solhom Johansen. Sistnevnte har etter sigende vært jaktet på av Lillestrøm gjennom vinteren, men 25-åringen er fortsatt Mjøndalen-spiller. Et av ligaens beste stopperpar, mener treneren.
– De har blitt veldig gode som par. De er ordentlig gode individuelt, og passer godt sammen. Nå har de utviklet seg til å bli et av de beste stopperparene i divisjonen, sier Hansen videre.
Saken fortsetter under videoen:

Stopperduoen hyller lagets defensive jobb: – Da får vi skinne litt ekstra

Hansen er klar på at det er ikke flaks som har gjort at Mjøndalen bare har sluppet inn i to av fire kamper. Han skryter av hele backrekka, av Walstad som har kommet inn, og en god struktur.
– Vi har vært vanskelige å bryte ned. I tillegg til å slippe inn få mål, har vi også latt motstanderne komme til langt færre målsjanser enn før, mener Hansen.
Han håper at stabiliteten fortsetter, slik at de slipper en lang tapsrekke, som de hadde i fjor.
– Jeg ser en stabilitet som gjør at jeg tviler på at vi kommer til å tape syv kamper på rad slik som i fjor.
Midtstopperparet Hansen omtaler som et av ligaens beste vil ikke ta all æren for at det har sett bra ut i de bakre ledd.
– Når et lag holder nullen, eller slipper inn få mål får stopperne mye ros, men det er litt mer komplekst enn det. Vi gjør det bra defensivt over hele banen. De offensive spillerne våre gjør en solid jobb, som gjør at vi får situasjoner vi er komfortable i. Får du hundre situasjoner mot deg blir det mye banklengs, men det gjør ikke vi, forklarer Solholm Johansen.
Nakkim stemmer i sin stopperkollega.
– Vi tar med oss at det har sett bra ut så langt, og som Sondre sier er det kollektivet som jobber knallhardt, og da får vi skinne litt ekstra bak der, smiler 24-åringen.
Mjøndalen møter Bodø/Glimt på Aspmyra søndag kl 18. Kampen ser du på discovery+.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
12 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
12 TIMER SIDEN