I en tøff bortekamp mot Leicester så det ut som at Bruno Fernandes nok en gang hadde avgjort til fordel for Manchester United. Men få minutter etter dukket Vardy opp og sørget for uavgjort.
Marcus Rashford ga United ledelsen etter 23 minutter, men Harvey Barnes scoret på et langskudd like etterpå. Lagene var dermed like langt til pause.
Som så mange ganger før så det ut til at Bruno Fernandes skulle bli redningsmannen for Manchester United, da han et snaut kvarter før slutt var sikker alene mot keeper, men Vardy hindret Uniteds fra deres ellevte strake borteseier i Premier League.
VM
Revolusjonerende VM-ball vekker oppsikt
3 TIMER SIDEN
Med ny borteseier hadde United tangert rekorden til byrival City fra 17/18-sesongen og Chelseas elleve seirer på rad fra 08/09-sesongen.
Istedenfor stopper rekken på ti, og Solskjær menn får en tøff oppgave med å komme tilbake på vinnersporet i neste bortekamp. 17. januar venter mektige Liverpool på Anfield, bortebanen United sist tapte på. Før det venter fire hjemmekamper i liga og cup.

Ledelse for første gang

Leicester har ikke for vane å vinne i Boxing Day-runden, med tap på fem av de seks siste forsøkene. I tillegg hadde ikke laget slått Manchester United siden 2014.
Det mentale overtaket så Solskjærs utvalgte tidlig ut til å utnytte med en kjempesjanse allerede etter ett minutt av kampen. Fernandes fant Rashford helt alene i feltet på bakre stolpe, men United-spissen headet over fra kort hold.
Før det hadde gått ti minutter kunne også Leicester ha tatt ledelsen da David de Gea spilte bort ballen i egen 16-meter, men istedenfor skulle Manchester United for første gang denne ligasesongen gå i føringen på bortebane.
For 23 minutter ut i kampen fikk Rashford nok en mulighet etter å ha blitt spilt fri av Fernandes, og denne gangen gjorde engelskmannen ingen feil og sørget for 1-0.
Det skulle ikke ta lang tid før ledelsen var utlignet, for etter en drøy halvtime sendte Barnes av gårde et kanonskudd etter at Fernandes mistet ballen på egen banehalvdel. Skuddet suste inn bak de Gea.

Annulert

Akkurat som før pause kom det muligheter for begge lag tidlig i 2. omgang. Daniel James var nær ved å spille Fernandes på åpent mål etter 49 minutter, og et par minutter senere traff James Maddison muren på et frispark fra farlig hold.
Etter en knapp time skulle Rashford nok en gang komme alene mot keeper, men en kjemperedning fra Kasper Schmeichel hindret United-ledelse. Like etter satte Martial ballen i mål da han var gjennom, men scoringen ble annullert for offside.
Solskjær byttet inn Paul Pogba og Edinson Cavani etter pause, og sistnevnte var svært delaktig da Fernandes kunne gi United ledelsen etter 78 minutter. Uruguayaneren fikk ballen i mellomrommet og slapp perfekt til Fernandes som gjorde ingen feil alene med keeper.
Feil gjorde heller ikke Vardy da han utlignet etter 85 minutter. Leicester sikrer dermed et viktig poeng og holder Manchester United bak seg på tabellen. Før rundens resterende kamper er Leicester nummer to, mens United er ligatreer.
(©NTB)
VM
FIFA ser på mulig homohets fra mexicanske VM-tilskuere
6 TIMER SIDEN
Fotball
Mauricio Pochettino om Messis framtid på Argentina: – Han gjør som han vil
7 TIMER SIDEN