• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Prøvespill i Chelsea, diverse utlån og manglende spilletid. Josef Baccay har de siste årene opplevd det mange fotballspillere før ham har vært igjennom. Nå forlater unggutten Lillestrøm på jakt etter flere minutter på banen.
– Jeg føler at jeg har kommet i en alder der jeg trenger spilletid for å utvikle meg, sier Baccay til Discovery.
Eliteserien
Se høydepunktene: Lillestrøm slo endelig Vålerenga på eget gress
11 TIMER SIDEN
Den unge spilleren er håpefull om at den kommende sesongen kan representere et vendepunkt i karrieren.
– Jeg vil komme tilbake dit jeg var i starten av 2019, da jeg debuterte på det øverste nivået som 18-åring og fikk spille en del kamper. Det er det som er det viktigste for meg og det ønsker jeg å kunne gjøre denne sesongen, understreker han.
Unggutten forteller at han for tiden ikke trener med noen klubber, og hvor turen eventuelt går, er han ikke veldig interessert i å spekulere i.
– Jeg har fått noen konkrete tilbud, men holder det veldig åpent, sier Baccay.
– Kan du si noe om tilbudene kommer fra Eliteserien eller OBOS-ligaen?
– Jeg liker å holde kortene tett. Det har ikke så mye å si hvilken av divisjonene jeg spiller i. Spilletid er det viktigste for meg og jeg må dra til en klubb hvor jeg kan få det.
– Er det noen i de øverste divisjonene som spesifikt kan love deg spilletid?
– Det er ingen som kan love noe i fotballen, men jeg føler at jeg sitter inne med et høyt nivå som jeg ennå ikke har fått vist. Hvis jeg kan bevise overfor klubbene at jeg er god nok, så kan jeg få mye spilletid.

På prøvespill i Chelsea

I januar 2020 var den daværende 19-åringen på prøvespill i Chelsea i en uke. En opplevelse han sent vil glemme, mener hovedpersonen selv.
– Det skjedde ganske brått. Jeg fikk først vite at jeg skulle trene med U23-laget bare et par dager i forveien. Da jeg kom dit fikk jeg den oppfatningen at det var på et helt annet nivå enn i Norge, forklarer Baccay.
Selv om oppholdet kun varte i en uke fikk unggutten bryne seg på flere kjentfolk.
– Det var vanskelig å tilpasse seg på så kort tid. Det var naturligvis uvant de første dagene, men jeg kom meg godt inn i det. Jeg trente blant annet med etablerte juniorspillere som Billy Gilmour og spillere fra A-laget som trente seg opp, som f. eks Ruben Loftus Cheek. De la lista ekstremt høyt, forteller Baccay.
Han ble spesielt imponert over arbeidet som ble lagt ned på feltet.
– Alle var veldig profesjonelle. VI fikk se analyser av kamper, A-lags-spillere var som sagt med på trening, og jeg så litt på han (Loftus Cheek) og prøvde å lære, innrømmer Baccay.

Ble tilbudt ny kontrakt – takket nei

Da Baccay kom tilbake til Lillestrøm etter utenlands-oppholdet, gikk ikke alt slik han hadde sett for seg. Proppfull av gode erfaringer fra England fikk ikke unggutten bevist sitt fulle potensial, slik han hadde håpet på. Med lite spilletid den siste sesongen måtte unggutten vurdere sin egen posisjon i klubben.
– Jeg ville se an situasjonen med tanke på spilletid. Jeg tenkte der og da at det var viktig med spilletid, sier spilleren.
Da Baccay ikke lenger så seg fornøyd med å sitte på benken, valgte han å ikke takke ja til tilbudet.
– Situasjonen utviklet seg slik at det var best for begge parter at jeg dro videre. Jeg satt mye på benken og fikk veldig få sjanser og fikk nok av det, konstanterer han.
Eliteserien
Hedenstad Christiansen: – En barndomsdrøm
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Hudfletter Fagermo etter dette intervjuet: – Et lite stikk i magen til alle som er glade i Vålerenga
11 TIMER SIDEN