Amahl Pellegrino (27) gikk nylig fra Mjøndalen til naborival Strømsgodset. En overgang som ifølge ham selv ikke ble like godt tatt imot i alle kretser.
– Jeg hadde dratt fra Mjøndalen uansett om de hadde rykket opp eller ikke. Da Godset kom på banen, så var det helt umulig å takke nei. Det er jo en guttedrøm for en drammenser, sa Pellegrino til Eurosport.no da overgangen ble kjent.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN
I et lengre intervju i papirutgaven av Byavisa Drammen forteller Pellegrino om sine drøye to år på Isachsen Stadion. Der åpner han seg også opp om sitt anstrengte forhold til Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Bruntrøyenes toppscorer forrige sesong, går så langt i å si at med Hansen som hovedtrener i Mjøndalen var det ikke aktuelt for ham å fortsette i klubben.
– Jeg stortrivdes med gutta og med 3050, men mitt forhold til Vegard Hansen ble aldri som jeg hadde håpet. Derfor var det aldri noe alternativ for meg å fortsette i Mjøndalen.

Kom skjevt ut i «Alle Gutta»

Angrepsspilleren forteller at han synes lite om måten Mjøndalen-treneren allerede etter 14 dager i klubben «tok ham» foran tv-seerne i TV 2-programmet «Alle Gutta» etter en situasjon han var misfornøyd med på feltet. Pellegrino hadde tatt en bit av en energisjokolade mens han snakket med klubbens fysioterapeut. Det likte Hansen dårlig.
Pellegrino forteller at det på mange måter la premissene for forholdet dem imellom og at han følte Hansen stort sett aldri pratet med ham, men bare til ham. Pellegrino forteller videre at han som Barcelona-supporter har et veldig romantisk forhold til fotball, noe han mener ikke passet veldig godt med hvordan Hansen ønsket å spille fotball.
– Vegard står for en type fotball som stort sett bare handler om duellspill, lange baller/dødballer og lite om grunnspill utover dette. Dessuten var det for meg merkelig at vi alltid skulle ta hensyn til motstanderen vi møtte og legge opp eget spill etter dem, i stedet for å rendyrke egen spillestil, sier han.
Konfrontert med uttalelsene til Pellegrino, sier Hansen til Eurosport.no at han synes det er trist at hans tidligere storscorer sitter igjen med slike følelser.
– Sånn opplevde ikke jeg det. Vi hadde situajsoner der jeg som trener og leder der jeg følte tydelig at jeg måtte ta tak i. Vi hadde ikke så veldig mange, men noen litt tøffe runder, men jeg følte vi hadde et godt forhold og kom oss alltid videre. Det var jo litt spesielt i «Alle Gutta» med et tv-kamera som filmet alt vi gjorde. Det gjorde det nok litt ekstra sterkt. Sånn var nå settingen, men det var ikke noe hyggelig å se det på tv, sier Hansen.

– Ingen konflikt

Mjøndalen-treneren understreker at han på ingen måte har noen konflikt med den ferske Strømsgodset-spilleren.
– For meg er det ikke noe konflikt her i det hele tatt. Jeg sendte sms-er med ham etter han signerte for Strømsgodset hvor jeg ønsket ham lykke til og han takket for seg. Vi hadde en hyggelig korresponsanse da. Pelle er en snill og grei gutt, men hadde litt utfordringer innimellom. Blant annet litt søvnproblemer og sånn som gikk litt ut over humøret, men han var ærlig om det, og det var ikke noe stort problem for meg, sier Hansen.
– Mjøndalen er ikke den første klubben han har hatt utfordringer i, så det var nok ikke bare oss som klubb og mitt ansvar, sier han.
Hansen sier han ble overrasket over å høre om Pellegrinos uttalelser, og undrer seg litt over at han ikke har tatt det med ham direkte da han hadde sjansen.
– Jeg ble litt overrasket da jeg så det i avisen etter den sms-korrespondansen, da kunne han jo fortalt det der. Men jeg bærer ikke noe nag, han må få mene det han mener og står fritt til å uttale det han vil. Jeg synes det er litt trist og synd at han opplevde det sånn. Jeg synes vi hadde et godt samarbeid og opplevde at han trivdes og hadde det godt her, sier Hansen til Eurosport.no.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
19 TIMER SIDEN