Vidar Örn Kjartansson skulle egentlig spilt mot Harry Kane, Kieran Trippier og Jordan Pickford på Wembley onsdag.
Istedenfor valgte han å reise hjem for å møte Simen Nordli, Sigurd Haugen og Gudmund Kongshavn på Color Line Stadion førstkommende lørdag.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
25 MINUTTER SIDEN
I en pandemifri verden ville han ha rukket begge kampene.
– I bunn og grunn velger jeg Aalesund foran England. Det høres sikkert rart ut, men vi er i en så god posisjon i Eliteserien med tanke på medalje, så jeg ville ikke ta sjansen på at jeg ikke skulle bli klar til kampen, sier Kjartansson til Eurosport.
Han legger likevel ikke skjul på at han gjerne skulle spilt mot England.
– Selvfølgelig har du lyst å spille mot England. Det er laget som fant opp fotballen, og de har et veldig godt lag med spillere som stort sett spiller i Premier League, men Island sa at det var greit, kampen hadde ikke noe å si for vårt resultat i Nations League, og i Eliteserien er alle kampene som gjenstår veldig viktige.

Fryktet endring i karantene-reglene

Årsaken til hjemreisen var at spissen var usikker på om han kom til å rekke lørdagens kamp mot Aalesund, spesielt etter at det ble snakk om endringer i karantenereglene, i bakkant av at det oppsto smitte i den norske landslagstroppen.
– Jeg hadde snakket med Jørgen (Ingebrigtsen) og Dag Eilev (Fagermo) om at det kanskje var lurt å reise hjem tidligere allerede før jeg dro, for å være på den sikre siden, og fortsetter
– Så da det ble snakk om endringer i reglene bestemte jeg meg for at det var det beste. Hvis jeg hadde spilt mot England hadde jeg antakeligvis kommet tilbake i dag, og da tror jeg ikke at jeg hadde blitt klar til kampen mot Aalesund, for jeg måtte tatt to tester, og laget reiser i morgen, sier Kjartansson til Eurosport.
Til tross for at Islendingen forlot landslagstroppen litt tidligere enn planlagt, fikk han være med å bidra. Det var nemlig Vålerenga-spissen som utlignet til 1-1 da det var spilt 85 minutter i kampen mot Danmark.
Det holdt likevel ikke til poeng, for på overtid satte Christian Eriksen inn seiersmålet til danskene på straffe.

– Viser hvilket hjerte han har

Vålerenga kjemper om medalje i Eliteserien når det gjenstår seks kamper og har like mange poeng som Rosenborg, som ligger på tredjeplass, en plass høyere enn Oslo-laget.
På plassen over der igjen ligger Molde, med to poeng å gå på. Dermed er det duket for en thrilleravslutning på årets sesong.
Da er det kanskje ikke så rart at Vålerenga er svært glade for at den Islandske landslagsspissen, som har scoret 7 mål på 8 kamper denne høsten, kan bidra også mot Aalesund.
– Det er vi veldig glad for, og det viser hvilket hjerte han har for å bidra her. Målsnittet hans taler for seg selv. Han har sett skarp ut på trening i går og i dag. Han ser klar ut han, og det er kjempeviktig for oss, sier sportslig leder i Vålerenga, Jørgen Ingebrigtsen til Eurosport.
Både Ingebrigtsen, Kjartansson og resten av laget har bestemt seg for å satse alt på å ta medalje, men da må det meste stemme i sesongavslutningen.
– Vi har sagt alle sammen at nå går vi for medalje. Vi er så tett på, men det står igjen seks tøffe kamper, og det er klubber som kjemper både øverst og nederst på tabellen som ser veldig skarpe ut. Men, vi er skarpe selv, og hvis vi er gode nok så kan vi vinne alle de seks kampene, sier Ingebrigtsen.
– Jeg tror vi har en god sjanse. Det er seks kamper igjen og det er veldig tett, så jeg tror vi må vinne nesten alle kampene. Vi kan ikke gjøre noen feil, men dette er en god sjanse til å ende topp tre, jeg synes laget spiller veldig bra, sier Kjartansson.
Eliteserien
Bakke om Åsen-kontrakt: – Lettere å bygge rundt en slik brikke
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Lillebo forklarer feiringen: – Biting holder vi oss for god til
17 TIMER SIDEN